Viime viikkoina myllännyt valtataistelu autoliitto FIA:n sekä Lewis Hamiltonin välillä on räjähtämäisillään. FIA on halunnut tarkentaa sääntöjä kuljettajien varustukseen liittyen, joka pitää sisällään kiellot koruista.

Usean lävistyksen omaava Hamilton on vastustanut säännön valvomista julkisesti. Brittikuskin mielestä F1-sarjan tulisi keskittyä isompiin ongelmiin.

Hamiltonille on annettu kaksi kilpailua aikaa poistattaa lävistyksensä. Miamissa Hamilton otti korvakorunsa pois, mutta miehen nenäkorun poistaminen vaatisi pienen leikkausoperaation. Hamilton on tehnyt selväksi, että kyseistä lävistystä ei tulla poistamaan.

Sky Sportsin F1-toimittaja Ted Kravitz raportoi, että Hamilton voi jopa joutua kilpailukieltoon, jos lävistyksiä ei ole poistettu määräaikaan mennessä. Tämä tarkoittaisi sitä, että Hamiltonia ei nähtäisi legendaarisessa Monacon GP:ssä

– Lewis on tehnyt selväksi, että hän on valmis maksamaan mahdolliset sakot, mutta tilanne ei ole niin simppeli. Tallien velvollisuus on ilmoittaa FIA:lle, että kuljettajien ajovarustus sopii sääntöihin, Kravitz aloitti.

– Jos Hamiltonilla todetaan olevan lävistyksiä, voi FIA pitää hänen varustustaan sääntöjen vastaisena. Näin tuomaristo voi estää Hamiltonin kilpailemisen. Samalla tavalla jos autoista löytyy sääntöjen vastainen osa, voi FIA estää kyseisen tallin osallistumisen.

– Tämä voi siis mennä todella rumaksi.