Melbournessa otteillaan negatiivista julkisuutta kerännyt Lance Stroll alkaa lähestyä uhkaavasti kilpailukieltoa. Australiassa saamansa kolmen pisteen jälkeen Strollilla on kasassa kahdeksan rangaistuspistettä, kun kahdestoista piste tarkoittaa kilpailukieltoa.

Stroll laittoi ranttaliksi jo lauantain aika-ajoissa, kun hän kolaroi maanmiehensä Nicholas Latifin kanssa. Tuomaristo ei katsonut Strollin toimintaa hyvällä ja antoi kanadalaiselle kaksi rangaistuspistettä.

Sunnuntain kilpailussa Stroll puolestaan esteli voimakkaasti kiemurrellen Alfa Romeon Valtteri Bottaksen ohitusyrityksiä. Stroll sai toiminnastaan viiden sekunnin aikasakon ja yhden rangaistuspisteen.

Tämän lisäksi Aston Martin -kuski oli kertaalleen tutkinnassa työnnettyään Bottaksen ulos radalta suomalaisen ohitusyrityksen yhteydessä. Tuosta tilanteesta Strollille ei kuitenkaan annettu rangaistusta.

Rangaistuspisteet lasketaan aina kalenterivuoden osalta. Kun pisteen saamisesta tulee 365 päivää täyteen piste pyyhkiytyy pois. Strollin tilanteen tekee hankalaksi se, että kanadalaiselta lähtee vain yksi rangaistuspiste pois ennen elokuussa ajettavaa Unkarin GP:tä, joten kanadalaisen on oltava tarkkana seuraavat kolme ja puoli kuukautta rangaistuspisteiden osalta.