Viime viikolla Alfa Romeo -debyyttinsä kisaviikonloppuna tehnyt Valtteri Bottas avasi välittömästi pistetilinsä mainiolla suorituksella. 32-vuotiaan sunnuntai ei kuitenkaan sujunut mutkitta. Bottaksen lähtö pudotti miehen kahdeksan sijoitusta avauskierroksella.

Bottaksen mukaan Alfan autossa on tekninen ongelma, joka aiheuttaa auton kytkimen tärinää. Bottas avasi ongelmaa Viaplayn haastattelussa Saudi-Arabian GP:n alla.

– Kyseessä on mekaaninen vika. Starteissa kytkintä pitää liu’uttaa varovaisesti, eikä päästää suoraan ylös. Meidän kohdalla kytkin alkaa kuitenkin tärisemään, mikä johtaa takarenkaiden sutimiseen, Bottas kommentoi.

– Olemme ymmärtäneet ongelmaa nyt paremmin. Aiomme testata korjausta harjoituksissa, mutta katsotaan mitä tapahtuu.

Bottaksen mukaan menestysmahdollisuudet Jeddassa ovat yhtä lailla olemassa Bahrainiin verrattuna, mutta Alfa Romeon vauhti nopeissa mutkissa huolestuttaa suomalaista.

– En mä näe syytä, miksi emme voisi menestyä. Ainoa asia mikä huolettaa on meidän vauhti nopeissa mutkissa. Auto ei ole ollut ihan samalla tasolla niissä tilanteissa Red Bulliin ja Ferrariin verrattuna. Täällä on enemmän nopeita mutkia Bahrainiin verrattuna.

Bottas nappasi viime kaudella Mercedeksen riveissä kolmannen sijoituksen. 32-vuotias voitti kiihdytyskisan Esteban Oconia vastaan vain muutama metri ennen ruutulippua.