Ferrarin espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz on iloinen Formula 1:n uudesta aika-ajojen rengassäännöstä. Sainzin mukaan sääntö tekee sunnuntain kilpailusta paljon reilumman.

Vielä viime kaudella F1-sarjassa oli voimassa sääntö, jonka mukaan kolmanteen aika-ajoon selvinneiden kuljettajien eli kymmenen parhaan, oli aloitettava kilpailu toisessa aika-jossa käyttämällään renkaalla. Sääntö oli voimassa vuodesta 2014 lähtien, mutta poistettiin tälle kaudelle.

Tästä kaudesta lähtien kuljettajat saavat valita vapaasti renkaan, jolla he lähtevät kilpailuun.

– Sääntö on paljon reilumpi nyt, Sainz kehuu Racefans-sivuston mukaan.

Aiemmin kärkitallit pystyivät hakemaan etua kilpailuun ajamalla kovemmalla renkaalla toisen aika-ajon, koska vauhti oli riittävä jatkoon joka tapauksessa. Huonompien tallien oli pakko ajaa pehmeällä renkaalla varmistaakseen paikkansa kymmenen parhaan joukossa. Kilpailun alussa taas raskaalla autolla pehmeä rengas kuluu vauhdilla ja menettää suorituskykynsä nopeasti.

– Nyt kaikilla on kilpailuun tasavertaiset lähtökohdat, Sainz jatkaa.