Ukrainan autourheiluliitto FAU on pyytänyt kansainväliseltä autourheiluliitolta FIA:lta estämään venäläisellä lisenssillä ajavien kuljettajien kilpailemisen, uutisoi Autosport.

Pyynnön taustalla on koko viime päivien valitettavat uutisotsikot keränneen Venäjän aloittamat sotatoimet Ukrainaa vastaan. Venäjää vastaan on maailmanlaajuisesti asetettu erilaisia pakotteita, eikä urheilumaailmakaan ole jättänyt surullista tilannetta huomioimatta.

F1-sarja ilmoitti jo viime viikolla peruvansa kuluvan kauden kalenterissa olleen Venäjän osakilpailun.

Haas-kuljettaja Nikita Mazepinin kilpaileminen tulevalla kaudella on todellisesti vaakalaudalla sen jälkeen, kun amerikkalaistalli poisti Barcelonan talvitesteissä heidän venäläisen pääsponsorinsa Uralkalin tarrat ja värityksen autostaan. Osapuolten on tarkoitus neuvotella tilanteesta lähipäivinä. Sen lisäksi toiseen F1-kauteensa valmistautuva Mazepin saanee myös katsoa kansainvälisen autourheiluliiton menettelyä asian kanssa.

FIA:n presidentti Mohammed Ben Sulayem kirjoitti FAU:lle tarjoavansa hänen sekä FIA:n täyden tuen liittyen Ukrainan puolustustaisteluun. Vastauksena FAU:n presidentti Leonid Kostyuchenko kertoi ohjaavansa mahdolliset konkreettiset avut sodan jälkeiselle ajalle Ukrainan elpymiseen käyttäen.

FAU pyysi samalla myös toimenpiteitä Venäjää sekä heidän liittolaista Valko-Venäjää vastaan, jotka vaikuttaisivat näiden maiden kilpailijoihin edustamissaan kilpailuluokissa. Venäjän ja Valko-Venäjän lisenssillä ajaville pyydettiin totaalista kilpailukieltoa kotimaidensa ulkopuolelle.

FAU:n kerrotaan myös pyytäneen perumaan kaikki FIA:n Venäjällä tai Valko-Venäjällä käytävät tapahtumat ja estää näiden maiden edustajia esittämästä kotimaansa lippujen värejä tai symboleja, mukaanlukien kaikki FIA:n venäläiset ja valkovenäläiset jäsenet.

FIA WTCC -autourheiluluokka ilmoitti myös jo peruvansa tulevan kauden kilpailunsa Venäjällä, kuten teki myös moottoripyöräilyn kansainvälinen autourheiluliitto FIM kaikkien tapahtumiensa kohdalla.