F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn on vakuuttunut siitä, että F1-tallit eivät tule löytämään porsaanreikiä uusista aerodynamiikkasäännöistä.

Kuninkuusluokkaa odottaa uusi aikakausi kaudella 2022. Brawn on ryhmänsä kanssa työstänyt säädöksiä, jotta F1-sarjan kilpailuissa nähtäisiin enemmän toimintaa. Uudeet säännöt tuovat kuitenkin mukanaan riskejä.

Tallit pyrkivät luonnollisesti keksimään innovaatisia ratkaisuja edun saamiseksi. Brawn itse oli mukana keksimässä yhtä F1-sarjan historian voimakkainta porsaanreikää, tupladiffuusoria vuonna 2009.

Brawn ei voi kieltää samanlaista tapahtumasta täydellä varmuudella, mutta britti uskoo nykysääntöjen minimoivan riskin.

– Sellaista hopealuotia ei voi estää. Jos me tietäisimme sellaisen olemassaolosta, niin torjuisimme sen välittömästi, Brawn kommentoi Autosportille.

– Emme voi olla varmoja, etteikö jotain meille odottamatonta ilmenisi. En usko sen tapahtuvan Barcelonan testeissä. Jos jollain on ässä hihassaan, niin se lätkäistään F1-maailmalle kauden aikana.

– En kuitenkaan millään usko näin käyvän. Nykysäännöt ovat todella vankalla pohjalla. Ei sitä kuitenkaan koskaan tiedä.

F1-tallit ovat ulkoiluttaneet uusia kilpureitaan yksityistesteissä viimeisen viikon aikana. Ensimmäinen talvitesti järjestetään ensi viikolla Barcelonassa.