F1-sarjan tekniset säännöt kokevat suuria muutoksia kaudelle 2022. Autojen aerodynamiikka laitetaan kokonaan uuteen uskoon tasaisemman kilpailun toivossa.

Samaan aikaan sarjan urheilusäännöt eivät muutu suuremmin. Isoin muutos on kisaviikonloppujen rakenne. Mekaanikkojen työmäärää yritetään vähentää viikonloppuina. Tämän johdosta tallit aloittavat työskentelynsä varikolla vasta perjantaina.

Suuri muutos nähdään myös sarjan rangiastuksiin. F1-sarjassa on jaettu huomautuksia ei niin vakavista rikkeistä. Aiemmin kolmesta huomautuksesta kauden aikana on seurannut kymmenen lähtöruudun rangaistus. Tähän tulee nyt muutos.

F1-sarja on päättänyt, että raja nostetaan viiteen huomautukseen. Lisäksi neljä viidestä huomautuksesta täytyy olla radalla tapahtuneen rikkeen seurauksena. Vasta näiden pykälien täyttyessä rupeaa tuomaristo kajoamaan lähtöjärjestykseen huomautusten takia.

Rangaistukset keltaisten lippujen laiminlyönnistä, kolareiden aiheuttamisesta sekä muista vakavista sääntörikkeistä pysyvät samana.