Entinen F1-kuljettaja Charles Pic on valittu legendaarisen junioritiimi DAMS:in uudeksi omistajaksi. Ransakalainen ottaa tallin vetovastuun Olivier sekä Gregory Driotilta.

Ranskalaistallin omistusporras koki suuria muutoksia vuonna 2019, kun tallin perustaja Jean-Paul Driot menehtyi. Driotin pojat ottivat tallin yhteisomistukseensa, mutta nyt valta vaihtuu jälleen.

Picin sekä Driotin perheet ovat hyvin läheisiä. Ex-F1-kuskin mukaan juuri tämä seikka tekee omistuksen vaihdoksesta helpompaa.

– Ensinnäkin haluan kiittää Olivieria sekä Gregorya tästä hienosta mahdollisuudesta jatkaa DAMS:in tarinaa. Perheemme ovat olleet läheisiä jo vuosia, Pic kommentoi The Race -julkaisun mukaan.

– Jean-Paul tunsi isoisäni ja oli yksi suurista tukijoistani urallaani. On kunnia päästä jatkamaan hänen perintöään moottoriurheilussa.

DAMS on tuottanut F1-kuskeja kuin liukuhihnalta. Esimerkiksi Romain Grosjean, Alex Albon sekä Carlos Sainz Jr ovat kaikki edenneet ranskalaistallista lopulta kuninkuusluokkaan.

Pic itse ajoi F1-sarjassa Marussian sekä Caterhamin riveissä. Ranskalaiskuljettajan paras sijoitus kuninkuusluokassa oli 12.