Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko kertoo, että talli jatkaakin yhteistyötään moottorivalmistaja Hondan kanssa vuoteen 2025 asti.

Honda ilmoitti vuonna 2020 vetäytyvänsä F1-sarjasta tullakseen enemmän ekologisemmaksi valmistajaksi. Suunnitelmana oli tuottaa moottoreita kauden 2021 loppuun asti. Red Bull vastasi ilmoitukseen rakentamalla historiansa ensimmäisen moottorikehitysosaston, jonka oli määrä jatkaa Hondan moottorien kehittämistä.

Moottorien kehitysjäädytyksen takia Honda on kuitenkin päättänyt valmistaa tallin moottorit aina uuden aikakauden koneiden saapumiseen saakka. Markon mukaan Red Bullin moottoriosasto ei tule osallistumaan moottorien valmistukseen sormellakaan.

– Olemme löytäneet uuden ratkaisun. Moottorimme valmistetaan Japanissa vuoteen 2025 asti. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki oikeudet pysyvät siellä, me emme tule koskemaan moottoreihin, Marko kommentoi Motorsport.comille.

Sivuston mukaan sopimus ei ole vielä viimeistelty. Tästä syystä ei ole varmaa, luokitellaanko moottoreita Hondan valmistamaksi. Tämä on kuitenin Markon mukaan toive, sillä tämä tekisi RBP:stä (Red Bull Powertrains) tulokasvalmistajan uusien moottorien tullessa sarjaan vuonna 2026.

Eilen raportoitiin, että Hondan entinen F1-toimien johtaja Masashi Yamamoto liittyy Red Bullin moottoritiimiin neuvonantajana. Hänen työnsä on helpottaa kommunikointia RB:n sekä Japanin välillä.