Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff uskoo ensi kauden marginaalien olevan todella pieniä. F1-sarjan uusien sääntömuutosten astuessa voimaan tallit ovat teknisen mullistuksen edessä. Kukaan ei ole toistaiseksi osannut sanoa, mitä uusilta kilpureilta odotetaan.

Erityisesti autojen aerodynaaminen puoli menee uuteen uskoon. Muutosten tarkoitus on tehdä F1-kilpureista helpompia seurattavia radan mutkaisilla osuuksilla.

Wolff uskoo, että yksikään auto ei tule johtamaan kilpailuja hurjalla erolla muihin kuljettajiin.

– Uskon kulukaton tuovan monen asian samalle viivalle. Jos joku sattuisikin löytämään porsaanreijän uusista säännöistä, niin kaikki tulevat lopulta tekemään saman, Wolff kommentoi Auto, Motor und Sportin haastattelussa.

– Autoista tulee hyvin samanlaisia. Saatamme nähdä eroja vielä ensi vuonna, mutta sitten kaikki tasaantuu. Yksikään kuljettaja ei aja enää yli sekunnin karkumatkalla kärjessä.

Mercedes on hallinnut F1-sarjan turbo-hybridiaikakautta rautaisella otteella. Kahdeksasta valmistajien mestaruustaistosta mukaan on tarttunut yhtä monta pystiä. Kuljettajien mestaruusputki katkesi seitsemässä viime kaudella, kun Max Verstappen nappasi mestaruuden kauden viimeisessä kilpailussa.