Red Bullin sekä Mercedeksen välinen taistelu jatkui lopulta myös viimeisen osakilpailun jälkeenkin. Mercedes ei suostu sulattamaan kilpailujohdon päätöstä muovata sääntökirjaa viimeisillä kierroksilla vaikuttaen samalla MM-taiston lopputulokseen.

Saksalaistalli julkisti kaksi protestia Red Bullia sekä itse FIA:n päätöksentekoa vastaan välittömästi Abu Dhabin GP:n jälkeen. Lopulta tuomaristo hylkäsi molemmat protestit ja Max Verstappenin mestaruusjuhlat saivat jatkua.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei säästellyt sanojaan protestien jälkeen. Viidennen kuljettajien maailmanmestaruuden tallipäällikkönä voittanut Horner piti Mercedeksen temppua epätoivoisena.

– Tämä tuntui aika epätoivoiselta heidän osaltaan. Me emme halunneet tämän loppuvan tuomariston edessä, Horner kommentoi Motorsport.comille.

Horner antoi kuitenkin kilpailijatallille tunnustusta pienen avautumisen jälkeen.

– He ovat olleet hyviä kilpailijoita koko kauden. Ja Lewis (Hamilton) on ollut fantastinen kuljettaja. Kaudella oli omat tiukat hetkensä, mutta olen niin iloinen lopputuloksesta. Max on ollut uskomaton koko kauden.

– Oli sääli, että jouduimme tuomariston eteen. Me emme tule kilpailemaan lakimiesten kera. Onneksi tuomaristo teki ainoan oikean ratkaisun.

– Olemme aina puhuneet siitä, että kuljettajien pitää antaa kisata. Niki Lauda on ollut yksi isoimmista vaikuttajista, joten kukaan ei halunnut päättää kilpailua turva-auton takana. Kilpailujohto teki vaikeassa paikassa oikean ratkaisun ja me teimme strategisesti kaikki oikein.