Mercedeksen edessä on iso haaste. Tallin kärkikuljettaja Lewis Hamilton on perässä MM-taistossa ja Mercedeksen piste-etu Red Bullia kohtaan on vähentynyt viime kierroksilla. Kaiken lisäksi F1-sirkus matkaa seuraavaksi radoille, jotka ovat suosineet energiajuomajättiä viime vuosina.

Mercedeksen mukaan Meksikon sekä Sao Paulon ratojen sijainnin poikkeuksellinen korkeus on tuottanut ongelmia matalaa ilmanpainetta hyödykseen käyttäneelle saksalaistallille. Suomalaiskuski Valtteri Bottaksen mukaan Mercedes on kuitenkin löytänyt keinot ongelman selättämiseksi.

– Totta puhuen olemme olleet suhteellisen heikkoja Meksikossa viime kausilla. Suurin syy tähän on se, miten radan korkeus on ottanut tehoja pois voimanlähteestämme, Bottas aloitti RaceFansin mukaan.

– Olemme kuitenkin optimoineet paljon edellisestä kilpailusta, joten tulemme olemaan paremmassa asemassa edellisiin kilpailuihin verrattuna. Paperilla Red Bull on silti ennakkosuosikki. Uskon silti, että olemme ottaneet heitä kiinni.

RB on napannut voitot kaksi kertaa edellisestä kolmesta Meksikon osakilpailusta. Edellisessä korkeimmalle korokkeelle asteli Hamilton, mutta tämä johtui Max Verstappenin epäonnisesta viikonlopusta. Hollantilaisen vauhti oli parasta koko gridillä läpi viikonlopun.