Meksikon GP osoittautui hyvin vaikeaksi Mercedes-tallille. Eturivin lauantaina valloittanut saksalaistalli oli altavastaajana heti avausmutkan jälkeen, kun Red Bullin Max Verstappen luiskahti hopeanuolikaksikon ohitse ulkokautta.

Mercedes-kaksikko Lewis Hamilton sekä Valtteri Bottas olivat keskustelleet, miten lähtö tulisi hoitaa. Tarkoituksena oli, että Verstappenin aisoissa pitäminen on ykkösprioriteetti.

Toiseksi ajaneen Hamiltonin mukaan tämä suunnitelma meni kuitenkin pipariksi välittömästi. Valtaosan syystä brittikuski nakkasi tallikaveri Bottaksen niskaan.

– Olin ajatellut sen menevän paremmin. Toivoin Valtterin ottavan paremman lähdön, jotta olisin saanut vetoapua häneltä. Mutta sitten olinkin hänen rinnallaan, mutta sekin oli vielä hyvä, Hamilton kommentoi RaceFans-sivuston mukaan.

– Minä yritin turvata minun puoleni radasta. Tavoite oli, että yksikään Red Bull -kuski ei pääse sisäkauttani ohitse. Toivoin, että Valtteri tekisi saman.

– Hän kuitenkin jätti oven auki Maxille. Hän oli vielä oikealla ajolinjalla, joten hän pystyi jarruttamaan myöhään. Minä olin likaisella puolella, joten minulla ei oikeastaan ollut mitään mahdollisuutta.

Hamiltonin mukaan Bottaksen putoaminen järjestyksessä alaspäin vaikeutti Mercedeksen strategiaa entisestään.

– Luonnollisesti se teki meidän kilpailustamme vaikeaa. He (Red Bull) saivat määrätä strategian, koska meillä oli kärjessä vain yksi auto.

Mercedeksen johto MM-kärjessä on kutistunut vain yhteen pisteeseen. Verstappen puolestaan lisäsi johtoaan jo 19:ta pisteeseen.