Ensi kaudella F1-sarjassa eletään suurien muutosten aikaa. Uudet autot tekevät vihdoinkin esiinmarssinsa, moottorikehitys jäädytetään ja kisakalenteri tulee olemaan historian pisin.

Myös kuluvalla kaudella kokeiltuja sprinttikisojen määrää lisätään ja niitä olisi tarkoitus kurvailla kuutena viikonloppuna, vaikka tähän ei ollakaan vielä virallista vahvistusta saatu.

Kuninkuusluokan urheilujohtaja Ross Brawn avaa sarjan suunnitelmia ensi kaudelle. Brawnin mukaan sprinttien vastaanotto on ollut pääosin positiivista.

– Erityisesti sen takia, koska perjantaisin on enemmän toimintaa kuin vain kaksi harjoitussessiota, sanoo Brawn The Telegraphille.

– Fanit, jotka ovat seuranneet lajia vuosikausia, eivät hekään ole sammuttaneet televisioitaan. Se on myös kisojen promoottoreille mielenkiintoisempaa, kun perjantaipäivistä tulee suositumpia.

Päättäjät eivät kuitenkaan halua tehdä hätiköityjä ratkaisuja, vaan katsoa ja kokeilla asioiden toimivuutta kaikessa rauhassa.

– Olemme varovaisia, koska emme halua yrittää tehdä liikaa kerralla. Ensi vuoden autot itsessään tekevät jo valmiiksi suuren muutoksen, jatkaa Brawn.

Kuluvalla kaudella sprinttiformaatissa on herättänyt keskustelua paalupaikan tilastointi. Paalupaikka on merkitty virallisen tilastoinnin mukaan lauantain sprinttikilpailun voittajalle, eikä perjantain aika-ajojen nopeimmalle kuljettajalle. Brawn kertoo itsekin olevan toiveikas, jotta tätäkin saataisiin muokattua.

– Aiomme edelleen keskustella oikeanlaisesta tulkinnasta. Se on yksi listalla olevista asioista, sanoo pitkän linjan formulamies.

Myös sprinttikisojen pisteytys on puhuttanut formulakansaa jonkin verran ja myös tätä tullaan käymään läpi, ennen kuin ensi kauden suunnitelmia lyödään lopullisesti lukkoon.

– Pohdimme sitä, voisiko sprinttikisoista jakaa enemmän pisteitä. Se voisi tehdä lauantaista mielenkiintoisemman kuljettajille, toteaa Brawn.

– Mutta tässäkin on taas se, ettei voi jakaa liikaa sunnuntain kilpailua silmälläpitäen.

Ensi kauden sprinttikilpailuiden näyttämöt ovat myös tässä vaiheessa vielä vahvistamatta.