Paaluta Meksikon osakilpailuun lähtenyt Valtteri Bottas koki kovia avauskierroksella. Suomalaiskuljettaja sai osuman McLarenin Daniel Ricciardolta, mikä johti suomalaisen pyörähdykseen.

Tämä pilasi lopulta Bottaksen kilpailun, eikä kumpikaan kuskeista selvinnyt pisteille. Tuomaristo ei ottanut tilannetta edes tutkintaan, joten rangaistuksia tilanteesta ei jaettu.

Ricciardo saapui avausmutkaan sisäpuolelta. Aussi lukitsi vasemman etupyöränsä, jonka seurauksen mies osui Bottaksen takarenkaaseen.

Ricciardo kertoi oman näkemyksensä tapahtuneesta kilpailun jälkeen. Hänen mielestään kyseessä oli puhdsa kilpailuonnettomuus.

– Jarruni lukkiutuivat, mutta sain auton hallintaan juuri mutkaan tultaessani. Valtteri kääntyi mutkaan kuin odottaen, että hänellä olisi ollut tilaa, Ricciardo kommentoi kilpailun jälkeen.

– Mutta minä ja Perez olimme siinä takana. En tietenkään syytä Valtteria, minä kuitenkin osuin häneen. Uusintaa katsoessani pidän sitä kuitenkin normaalina kisatilanteena. Saatoin olla liian optimistinen, mutta mielestäni joku muu olisi ottanut sen tilan, jos en olisi iskenyt siihen.