Viimeistä F1-sesonkiaan ajava Kimi Räikkönen oli jopa totuttua tympeämpi Turkin osakilpailun jälkeen. Suomalainen oli selvästi pettynyt sijaan 12. Hän oli jopa antanut palautetta tallilleen.

Palaute tuli siitä, miten suomalaisen tallikaveri Antonio Giovinazzi ei totellut tallimääräystä, jossa Räikkönen olisi päässyt italialaisen ohitse. Alfa-kaksikko jäi lopulta ilman pisteitä, vaikka suomalaisen mukaan koko kilpailun samalla renkaalla ajanut Esteban Ocon oli saavutettavissa.

Kuljettajien vauhti toisella stintillä oli kuin yö ja päivä. 12 sekuntia Giovinazzin perässä ollut Räikkönen sai tallikaverinsa kiinni reilussa kymmenessä kierroksessa. Tässä kohtaa Giovinazzia ohjeistettiin päästämään Räikkönen ohi, mutta italialainen ei ollut kuulevinaankaan.

Giovinazzi lisäsi vauhtia, mutta Räikkönen ei pudonnut miehen kyydistä. Lopulta Giovinazzi jäi vain 0.7 sekuntia Oconista. Suomalainen kuitenkin uskoi, että olisi saanut Alpine-kuljettajan kiinni, jos hän olisi päässyt Giovinazzista ohi.

Kisainsinööri Julien Simon-Chautemps oli kertonut Räikköselle vanhoilla renkailla selviytyvästä Oconista, mutta suomalainen oli jo nostanut jalkansa kaasulta viimeisellä kierroksella. Räikkönen antoi suoraa palautetta tallilleen kilpailun jälkeen.

– Ehkä sitä olisi pitänyt miettiä vähän aiemmin. Olisimme voineet saada hänet kiinni, Räikkönen sanoi viitaten tallimääräykseen. Tähän miehen kisainsinööri kuitenkin vakuutti, että Giovinazzille oli kerrottu tilanteesta.