Ratamoottoripyöräilysarja MotoGP ajaa tänä viikonloppuna Yhdysvalloissa Austinin kilparadalla. Yleensä yksi kauden odotetuimmista osakilpailuista on kuitenkin herättänyt rajua väittelyä kuljettajien välillä.

Paljon korkeuseroja kierroksellaan pitävä Circuit of the Americas on kärsinyt heikosta radanpinnasta jo useamman vuoden. Sadevesi ei pääse liikkumaan radalta pois, joten se muodostaa ajan kanssa paljon epätasaisuutta radan pintaan. Erityisesti Texasin erityisen kylmä talvi on muovannut radan pinnasta todella rosoisen.

Tämä on saanut MotoGP-kuskit todella ärtyneeksi. Suzuki-kuljettaja Joan Mir sanoi, että hän ei suostu palaamaan radalle, jos pintaa ei korjata.

– Jos he eivät päällystä radan kahta ensimmäistä sektoria uudestaan, niin emme tule tänne enää uudestaan, Mir kommentoi The Race -sivustolle.

F1-sarja saapuu radalle kolmen viikon kuluttua. Radan kunto voi aiheuttaa yllättäviä tilanteita kuninkuusluokallekkin. Radan pintaa tuskin uusitaan ennen osakilpailua. Varoittava esimerkki nähtiin viime kauden Turkin osakilpailussa.