F1-faneille tarjoillaan tästä päivästä eteenpäin herkkua suoratoistopalvelu Netflixissä, kun kauan odotettu SCHUMACHER-dokumenttielokuva julkaistiin.

Melkein kaksi tuntia kestävässä dokumentissa nähdään runsaasti materiaalia legendaarisen Michael Schumacherin urasta ja elämästä. Yksi mielenkiintoisimmista paljastuksista tulee hänen pitkäaikaisen luottomiehensä ja tallipäällikkönsä Jean Todtin suusta.

Aikojen saatossa Ferrari-legendaksi noussut Schumacher liittyi Maranellon punaisiin kaudeksi 1996, mutta ensimmäisillä kausilla kultaiset tavoitteet eivät nähneet ruutulippua.

Todt kertoo dokumentissa, että yhdessä vaiheessa he alkoivat kyseenalaistamaan kuskivalintansa, sillä se miettivät sitä, että johtuuko epäonnistumiset heidän saksalaiskuljettajastaan.

– Onko Michael oikea kuljettaja meille, vai pitäisikö meillä sittenkin olla joku Mika Häkkisen kaltainen?, paljastaa Todt pohtineen aikoinaan.

Ferrari ei ollut huipulla Schumacherin liittyessä talliin ja muutos otti oman aikansa. Wiliams hallitsi F1-sarjaa ja Maranellossa oli tyytyminen hopeaan ”Schumin” ensimmäiset Ferrari-kaudet 1996-98. Schumacher ja Todt kuitenkin muodostivat lopulta unelmatiimin yhdessä insinöörinsä Ross Brawnin sekä pääsuunnittelija Rory Byrnen kanssa.

Valmistajien mestaruus irtosi ensimmäisen kerran kauden 1999 päätteeksi ja siitä alkoi Ferrarin dominanssi kuninkuusluokassa. Punaiset autot veivät valmistajien tittelin aina kauteen 2004 saakka ja Schumacherista tuli legenda sekä siihen aikaan historian menestynein kuljettaja lukuisilla voitoillaan ja seitsemällä mestaruudellaan.