Entinen F1-kuljettaja Nico Rosberg paljastaa The Timesin haastattelussa hylänneen mestaruusvuotensa päätteeksi Mercedeksen tarjoaman erittäin rahakkaan sopimuksen.

Saksalainen shokeerasi formulamaailmaa kauden 2016 päätteeksi ilmoittamalla lopettavansa uransa kokonaan. Rosberg oli vain muutama viikko takaperin pätkinyt Mercedes-tallikaveri Lewis Hamiltonin mestaruustaistossa, mutta perheellisenä miehenä Rosberg halusi elämältään jotain muuta.

– Halusin välttää sen, että minua pidetään jossain vaiheessa entisenä suuruutena tai sellaisena, jota ei vain enää huolita, kertoi Rosberg asioista, jotka johtivat uran päättämiseen.

– Minulla oli 100 miljoonan dollarin sopimus jo pöydällä, jonka annoin olla.

– Halusin toisenlaista elämää, sillä sinulla ei ole runsaasti joustovaraa, kun ajat kilpaa. Se oli paras päätös perheeni kannalta, enkä ajatellut rahaa sekuntiakaan, paljasti kauden 2016 maailmanmestari.

Rosbergin ja Hamiltonin kartingvuosista alkanut ystävyys ei kestänyt kovaa painetta ja kiisatanalaisia tilanteita, kun he taistelivat Mercedeksellä toisiaan vastaan mestaruuksista. Kipinät sinkoilivat radalla ja radan ulkopuolella, eikä draamalta vältytty.

Rosberg sanoi, että F1-maailman kovat panokset ottavat usein vallan ystävyyssuhteista.

– Sen takia ne murtuvat joskus, koska pöydässä on niin kovat panokset, jatkoi 23-kertainen osakilpailuvoittaja.

– Taistelu kiihtyy koko ajan entisestään, koska pelissä on niin paljon rahaa ja mainetta.

Rosberg kertoi myös toisenlaisista varjopuolista, kun ajaa esimerkiksi Lewis Hamiltonin kaltaista kuljettajaa vastaan.

– Silloin ihmiset jakautuivat kahteen osaan, eli Nicon leiriin ja Hamiltonin faneihin. Hamiltonin fanit olivat tottakai minua vastaan, sanoi Rosberg.

– Kerran yhdessä paikassa oli neljä vuotiaita tyttöjä suoraan edessäni heidän isiensä kanssa. Heidän isänsä käskivät niitä pikkutyttöjä buuaamaan minulle ja näyttämään peukkua alaspäin.

– Isät sanoivat heille, että olen pahis jolle täytyy buuata, kertoi Rosberg fanituskulttuurin varjopuolista.

Tätä nykyä 36-vuotias Rosberg ei ole kauden 2016 jälkeen ajanut kilpaa muissakaan luokissa. Hän omistaa tallin Extreme E – nimisessä sarjassa, jossa ajetaan täysin sähköisillä maastoautoilla kilpaa.