Kimi Räikkönen paljasti suosikkiautonsa pitkän F1-uransa varrelta – ”Se oli mukavaa aikaa”

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen on paljastanut oman henkilökohtaisen suosikkiautonsa uransa varrelta.

Lokakuussa 42 vuotta täyttävä Räikkönen on tätä nykyä F1-historian kokenein kuljettaja. Suomalainen on ajanut F1-sarjassa Sauberilla, McLarenilla, Ferrarilla, Lotuksella sekä nykyään jälleen Sauberilla, joka on brändätty Alfa Romeoksi.

Räikkönen kertoo RaceFansille antamassaan haastattelussa suosikkiautonsa ja miellyttävimmän aikakauden F1-uraltaan.

Kauden 2007 maailmanmestarin mielestä hänen uransa alkuaikojen F1-autot olivat hänen mieleensä. Kevyet autot ja V10-moottorit yhdistettynä rengasvalmistajien väliseen kilpailuun sekä rajattomaan testaamiseen.

Suosikkiautokseen hän nimeää McLarenin kaudella 2005 käytetyn MP4-20 -nimeä kantaneen kilpurin. Räikkönen voitti kyseisellä autolla seitsemän osakilpailua ja käytännössä vain lukuisat tekniset ongelmat veivät tuolloin suomalaistähdeltä mestaruuden Renault´n Fernando Alonsolle.

– Ne Michelinin renkaat olivat kivoja, sillä pystyit vain valitsemaan ja kertomaan mitä niiltä haluat, joten se oli tietysti mukavaa, sanoi Räikkönen.

– Se oli vähän kuin yksi työkaluista auton säätämisessä, sillä jokaisella tallilla oli omat toiveensa. Se oli mukavaa aikaa, fiilisteli suomalaiskuljettaja.

Räikkönen paljasti myös, että seuraavalla kaudella käytetty MP4-21 -kulkupeli oli itseasiassa voitottomaan kauteensa nähden parempi auto kuin olisi voinut uskoa, mutta Mercedeksen heikko moottori antoi liikaa tasoitusta.

Kaudeksi 2006 F1-sarja koki merkittävän sääntömuutoksen voimanlähteiden osalta, kun 3 litraiset V10 moottorit vaihtuivat 2,4 litraisiin V8-moottoreihin, eikä saksalaisvalmistaja onnistunut omassa tekeleessään yhtä vahvasti kuin muut.

– Kaudella 2006 auto oli itseasiassa aika hyvä, mutta moottori ei vain ollut tarpeeksi hyvä, sanoi Räikkönen.

Kimi Räikkösellä on taskussaan yksi maailmanmestaruus ensimmäiseltä Ferrari-kaudeltaan, vuodelta 2007.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.