Kolmatta kauttaa F1-sarjassa kilpaileva Lando Norris on tehnyt kuluvalla kaudella vaikutuksen moniin moottoriurheilufaneihin.

Brittinuorukainen on kauden puolessa välissä kuljettajien MM-sarjan kolmannella sijalla. Hänen tallikaverinsa, kokenut Daniel Ricciardo, on jäänyt samaisessa taulukossa jo peräti 63 pisteen päähän.

Monet odottivat varikon kahden hymypojan yhteistyöstä kaverillisen vitsikästä ja huumorintäytteistä suhdetta. Norriksen käytöksen rauhoittuminen, ainakin kahteen aiempaan kauteen verrattuna, on kuitenkin herättänyt keskustelua ympäri F1-piirien.

[readmore from=norris-lando]

11 vuotta sarjassa ajanut Johnny Herbert kirjoitti asista Motor Sport Magazinen kolumniinsa keskiviikkona.

– Hänestä voi aistia mahtavaa kypsyyttä, kypsyyttä, jota ei ole ollut nähtävissä kahtena viime kautena, jotka hän ajoi Carlos Sainzin tallikaverina, Herbert kirjoittaa.

– Nyt Daniel Ricciardon kanssa on nähtävissä henkistä muutosta, sillä he eivät ole ystäviä. Lando ei halua olla hänen ystävänsä, joka on oikea asenne. Toisinaan on oltava tylykin.

Herbert uskoo Norriksen kehityksen olevan vasta alussa.

Lewis Hamilton ei voinut lopettaa hänen kehumistaan Itävallan osakilpailun jälkeen. Kun sellaista tekstiä kuulee kilpakumppaneilta, etenkin seitsenkertaiselta maailmanmestarilta, sen ottaa ylpeänä vastaan ja tuntee olonsa hyväksi.

– Sitä rauhoittuu. Hän tietää olevansa lahjakas, eikä murehdi suorituksistaan. Kun hän taistelee Lewiksen kaltaisia kuljettajia vastaan, hän antaa jatkuvasti loistavia näyttöjä, Herbert päättää.