Ensi viikonloppuna F1-sarjassa kokeillaan ensimmäistä kertaa paljon puhetta herättänyttä sprinttikilpailua.

Monilla on ollut uuteen formaattiin jo sanansa sanottavana, vaikka sitä ei ole vielä kokeiltu kertaakaan käytännössä. Silverstonen radalla sekin muuttuu, mutta F1-toimittaja Mark Hughes tietää, mitä F1-sarja sillä hakee, mutta ei kuitenkaan usko sen toimivan.

– Se ei tule muuttamaan autojen järjestystä, mutta lopputuloksen saavuttamiseksi saattaa tulla sentään pieniä muuttujia, sanoi Hughes The Race -podcastissa.

– Idea on siinä, että täydellisessä maailmassa meillä olisi sadan kilometrin kilpailu, jossa kuljettajien ei tarvitsisi välittää ollenkaan strategiasta.

– Siihen he tähtäävät, mutta en usko sen toimivan niin, sanoi Hughes.

Hughesin mukaan uusi formaatti ei tule toimimaan sen takia, koska lauantaisen sprinttikilpailun seuraukset sunnuntain pääkilpailuun ovat yksinkertaisesti liian kovat.

– En usko, että ensimmäisen kierroksen jälkeen kuljettajat ottavat yhtään riskejä. Keskeytys tai vaurioitunut auto pilaa mahdollisuutesi sunnuntain kilpailussa, jatkoi britti.

– Tätä voi katsoa vain käytännössä ensimmäisenä stinttinä. Uskon tiimien näkevän asian tismalleen samalla tavalla.

Hughes sanoo, että ainut asia mikä uuden formaatin myötä muuttuu, on erilainen matka sunnuntain lähtöruudukkoon.

– Luulen, että sprintissäkin nähdään renkaiden säästelyä ja samankaltaista kisailua kuin yleensäkin. Vain tapa jolla mennään sunnuntain lähtöruudukkoon on eri, sanoi Hughes.

Mikä ihmeen sprinttikisa? Jos et ole vielä kärryillä tulevasta Britannian GP-viikonlopusta, voit lukea viikonlopun kulusta tästä!