Formula 1 -sarjassa kokeillaan ensi viikonloppuna uutta sprinttikilpailuformaattia Britannian GP:ssä. Kisaviikonlopun rakenne uudistuu, kuten myös rengassäännöt ja jaettavat pisteet.

Kisaviikonloppu alkaa normaalisti ensimmäisillä vapailla harjoituksilla perjantaipäivänä. Ensimmäiset harjoitukset kestävät 60 minuuttia.

Perjantai-iltana ajetaan poikkeuksellisesti aika-ajot. Aika-ajot ajetaan samalla formaatilla kuin normaalistikin, mutta kuljettajat saavat käyttää vain pehmeitä renkaita aika-ajossa. Jokaisella kuljettajalla on käytössään viisi settiä pehmeitä renkaita.

Aika-ajon tulokset määrittävät lähtöjärjestyksen lauantaina ajettavaan sprinttikilpailuun.

Lauantaiaamuna ajetaan toiset tunnin kestävät vapaat harjoitukset ennen sprinttikilpailua.

Kuljettajat saavat valita vapaasti renkaansa sprinttikisaan, eikä kilpailussa ole pakollista varikkopysähdystä. Kilpailu on pituudeltaan 100 kilometriä.

Sprinttikilpailun kolme parasta saa MM-pisteitä seuraavasti: ensimmäiselle kolme, toiselle kaksi ja kolmannelle yksi piste. Sprinttikilpailun tulokset määrittävät sunnuntain täysmittaisen kilpailun lähtöjärjestyksen.

Sunnuntain kilpailu ajetaan täysin normaaliin tapaan. Ainoa poikkeus on rengassäännöissä, kun myös kärkikymmenikkö saa lähteä muiden tapaan vapaavalintaisella renkaalla.

Lähde: Formula 1