Helmut Marko tuohtui kilpailijansa tempusta aika-ajoissa – ”He tekivät sen ihan tarkoituksella”

© Kuva: Getty Images

Red Bull -talli joutui pettymään lauantain aika-ajoissa, kun mustat Mercedes-autot valtasivat eturivin lähtöpaikat Portugalin GP:hen.

Tallin toinen kuljettaja Max Verstappen joutui viimeisellä aika-ajovedollaan pienoiseen ruuhkaan ja yksi hollantilaisen kierrosta häirinnyt auto oli McLarenin Lando Norris.

Norrisille kerrottiin tiimiradiossa, että ”ei tehdä muille mitään palveluksia”, viitaten takaa tulevaan Verstappeniin ja mahdolliseen imuapuun suoralla. McLarenin tiimiradio lipsahti myös kansainväliseen lähetykseen ja kyseinen radiokeskustelu sai Red Bullin neuvonantaja Helmut Markon hieman lämpenemään.

Marko näki McLarenin tempun haitanneen merkittävästi Verstappenin viimeistä vetoa, ja brittitallin yrinneen tahallaan häiritä hollantilaisen aikakierrosta.

– He tekivät sen ihan tahallaan ja tarkoituksella, puhisi Marko

McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl näki tilanteen kuitenkin ihan eri tavalla.

– Se on ihan normaalia, ettemme halua auttaa muita millään tavalla, viittasi Seidl vetoapuun Portimaton pitkillä suorilla.

Seidl kertookin, ettei radiokeskustelu ollut osoitettu vain yhtä kuljettajaa tai tallia kohtaan.  Lisäksi saksalainen sanoo heidän tiiminsä keskittyvän vain oman tallinsa toimintaan.

– Olemme täällä ajamassa itsellemme, joten emme tee kellekään mitään palveluksia. Haluamme sijoittua niin korkealle kuin mahdollista, emmekä auttaa muita, sanoi Seidl.

Red Bullin autot sijoittuivat aika-ajoissa sijoille kolme ja neljä, kun taas McLarenin oranssit kilpurit lähtevät matkaan sijoilta seitsemän ja 16.

 


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004