F1-sarjassa ajetaan jo tällä kaudella paljon puhetta herättäneitä sprinttikisoja. Asiasta päätettiin eilen pidetyssä F1-komission kokouksessa.

Sprinttikisoja kurvaillaan ainakin Silversonessa ja Monzassa, mutta kolmas paikka on vielä auki. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan sitä piti kokeilla Brasilian Interlagosissa, mutta maan koronavirustilanne on niin levällään, että ylipäätään koko kilpailun ajaminen on vielä kysymysmerkki.

Kilpailuviikonlopun rakenne muuttuu runsaasti. Perjantaina ajetaan vain yksi tunnin mittainen harjoitussessio, ennen normaaliin tapaan käytävää aika-ajoa, jonka tulokset määrittävät lähtöruudut lauantaina ajettavaan 100 kilometrin pituiseen sprinttikilpailuun.

Lauantaina ennen sprinttikilpailua ajetaan perjantain tapaan tunnin mittainen harjoitussessio. Lauantain sprinttikilpailun tulokset määrittävät lähtöjärjestyksen sunnuntain pitkään kilpailuun. Sprinttikilpailussa kolmen parhaan joukkoon kurvanneille napsahtaa myös MM-pisteitä tileilleen. Ensimmäinen saa kolme, toinen kaksi, ja kolmanneksi sijoittunut yhden pisteen. Sunnuntain pääkilpailu pysyy entisellään.

Tiimeillä on myös renkaiden kanssa pähkimistä, sillä perjantain harjoituksissa tiimit saavat käyttää vain kahta eri rengassettiä. Myöhemmin samana päivänä ajettavassa aika-ajoissa on tarjolla viisi pehmeän renkaan sarjaa ja lauantain harjoituksessa vain yksi setti.

Itse sprinttikilpailussa tarjolla on kaksi rengassettiä ja sunnuntain pääkilpailuun jää käyttöön kaksi sarjaa. Tiimit saavat perjantain aika-ajoa lukuunottamatta puljata vapaasti rengaskovuuden kanssa, mutta settien määrä on kaikille sama.

Formaatin pähkinänkuoressa näet alta.

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.