On aika kauden toisen ennakon. Kuljettajien MM-taisto tulee olemaan mielenkiintoisin vuosiin. Kahtena edelliskautena Mercedes-kuljettajat ovat johtaneet joukkoa lähes radanmitan muita edellä.

Talvitestien perusteella tähän saattaisi viimein tulla muutos. Lewis Hamilton lähtee kauteen ennakkosuosikkina, mutta ero kilpailijoihin on pienentynyt selvästi.

Kuten viime kaudella nähtiin, koronavirus saattaa heittää kapuloita rattaisiin. Kuljettajien pistemääriä en siis edes yritä arvailla. Pysyttäydytään tällä erää siis vain sijoituksissa.

SuomiF1:n valmistajien kausiennakon voit lukea täältä.

20. Nikita Mazepin, Haas
Vuoden 2021 kolmen tulokkaan ryhmästä selvästi heikoin. Venäläinen on nopea, mutta sortuu helppoihin virheisiin. Sarjan heikoimman auton puikoissa ylilyönneiltä tuskin vältytään. Mazepin jää ilman pisteitä avauskaudellaan.

19. Nicholas Latifi, Williams
Viime kaudella tallikaverinsa jalkoihin jäänyt kanadalainen ei vakuuttanut oikeastaan muulla, kuin positiivisella asenteellaan. Latifin etu Mazepiniin nähden on Williamsin parempi suorituskyky. Uran pistetilin avaaminen vaatisi kuitenkin rutkasti onnea.

18. Mick Schumacher, Haas
Legendaarisen sukunimen omaava saksalaisnuorukainen on paljon muuta, kuin pelkkä nimi. Viime vuonna F2-mestaruuden tasaisella suorittamisella napannut Schumacher opettelee F1-sarjan saloja vielä tämän vuoden.

Kovassa painekattilassa keitetty saksalainen ei vähästä hätkähdä. On aikaisemmissa sarjoissa oppinut hitaasti, mutta nyt siihen annetaan aikaa. Todellinen näytön paikka on vasta vuonna 2022.

17. George Russell, Williams
On rikollista nähdä näin laadukas kuljettaja mm-taiston häntäpäässä. Williams ei päivityksistään huolimatta tule taistelemaan jatkuvasti pisteistä.

Kolmannen vuotensa aloittava brittikuski on jo matkalla Mercedekselle. Viime kaudella nähdyt ajovirheet täytyy karsia pois, jos hän mielii nousta pistetaulukossa yhtään korkeammalle. Tulevaisuus on Russellin kohdalla valoisa, mutta tämä kausi tarvotaan vielä pimeässä.

16. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo
Mahdollisesti koko sarjan hajuttomin sekä mauttomin kuski. Ferrarin kuljettaja-akatemian tuote ei ole ikinä lunastanut niitä odotuksia, mitä Maranellossa italialaiskuskin niskaan on asetettu.

Giovinazzi suorittaa tasaisesti, mutta ei tule repimään autosta yhtään ylimääräistä suorituskykyä irti. Muutama piste tilille ropisee, mutta se ei tule Giovinazzin uraa tämän kauden jälkeen F1-sarjassa jatkamaan.

15. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
”Jäämies” tulee peittoamaan tallikaverinsa, mutta auto sekä nykyhetken suorituskyky eivät mahdollista ihmeitä. Räikkönen on Alfalle tärkeä ennen kaikkea auton kehityksessä.

Vuosi vuodelta vähemmän uhkarohkeita ohituksia harrastava Räikkönen korvaa vauhdin puutetta kokemuksellaan. Myös selvästi parempi moottori Alfan takaosassa parantaa suomalaisen pistesaldoa. Alfa on kuitenkin liikaa muita talleja perässä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Kimi Räikkönen aloittaa 19 kautensa F1-sarjassa. Kuva: Getty Images

14. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
Kolman tulokas tällä kaudella tulee lyömään pöytään parhaat tulokset. Red Bullin kuljettaja-akatemian seuraava tuote säväytti talvitesteissä viikonlopun toiseksi nopeimmalla ajalla (vaikka mukana pientä vilppiä DRS-systeemin kanssa olikin).

Japanilainen ei ole mukana vain Honda-linkin vuoksi. Puhtaassa nopeudessa Tsunoda oli kiistellysti viime F2-kauden nopein kuljettaja. Arviointivirheet sekä epäonni jättivät japanilaisen kuitenkin ulos mestaruustaistosta.

Tsunoda ajaa tunteella. Jos kausi alkaa heikosti, voi se vaikuttaa koko kauden suorituksiin negatiivisesti. Pistetili aukeaa, mutta 20-vuotias ei ole vielä valmis taistelemaan säännöllisesti pisteistä.

13. Sebastian Vettel, Aston Martin
Nelinkertainen maailmanmestari ei liiku kuljettjien MM-taulukossa sijaakaan viime kauteen verrattuna. Talvitestit olivat katastrofi. Vettel pääsi radalle vähiten vakituisista kuljettajista, mikä on erityisen huono asia uuden tallin kanssa.

Vettelin surkeita esityksiä viime kaudella voi selitellä usealla eri syyllä. Motivaatio tuskin oli korkealla Ferrarilla viimeisellä kaudella. Varsinkin kun auto oli niin surkea.

Suorituksia ei kuitenkaan voi selittää pelkästään keskittymisen puutteena. Vettel on sortunut amatöörimäisiin virheisiin jo useana vuotena, eikä se tule yhtäkkiä muuttumaan. Nyt opeteltavana on kokonaan uusi auto sekä talli.

Ferrarin tuoma paine katoaa, mutta samalla häviää tekosyy, mihin nojata huonoina hetkinä. Valitettavasti Vettel ei ole se kuljettaja, joka taisteli mestaruudesta vielä muutama vuosi sitten.

12. Esteban Ocon, Alpine
Vain muutama vuosi sitten Mercedeksen lupaavana tulokkaana pidetty ranskalainen on vaipunut unholaan monen F1-fanin mielestä. Ranskalainen jäi pahasti Daniel Ricciardon jalkoihin viime kaudella.

Ocon saalisti yhden palkintosijan tasaisuudellaan Sakhirissa. Tämä suoritus tuli ranskalaisen kannalta valitettavasti samaan aikaan Sergio Perezin ensimmäisen GP-voiton kanssa.

Nyt jälleen vuoden enemmän kokenut Ocon saa vastaansa Fernando Alonson. Espanjalainen tulee rummuttamaan 24-vuotiaan semmoisen myllyn läpi, että jäljelle ei välttämättä jää edes F1-paikkaa ensi kaudelle.

Kaikesta räjähtävyyden puuttesta huolimatta Ocon keräsi pisteitä 10:tä kilpailusta viime kaudella. Pisteettömistä kilpailuista neljä päättyi keskeytykseen. Keskikastin pienet erot saattavat nostaa ranskalaisen paljon korkeammalle. Minulta sitä luottoa ei vain löydy.

11. Lance Stroll, Aston Martin
Jo viidettä vuottaan F1-sarjassa ajava kanadalainen on pieni mysteeri. Stroll on osoittanut F1-urallaan pystyvänsä repimään suoritusta autoistaan irti kolmella palkintosijallaan sekä paalupaikalla. Silti jotain puuttuu.

Kanadalainen ei ole pystynyt tasaisiin suorituksiin pitkällä aikavälillä. Se ei auta, jos kanadalaisen huippusuoritukset ilmenevät neljä kertaa 20 kilpailun aikana.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Aston Martinin kuljettajakaksikko Sebastian Vetteliltä (vas.) ja Lance Strollilta odotetaan paljon. Kuva: Getty Images.

Aston Martin on nyt Strollin talli. Isä Lawrence takasi poikansa pysymisen tallissa Sergio Perezin sijaan, mutta nyt sitä luottoa täytyy maksaa takaisin. Ulos kun potkittiin viime kauden mm-taiston nelonen.

Stroll saa vierelleen jo uransa ehtoopuolella olevan Sebastian Vettelin. Saksalaisen opit voivat olla elintärkeitä 22-vuotiaan uran jatkon kannalta. Tallin menestyspaineet ovat asetettu kanadalaisen niskaan. On aika lopettaa ailahtelu ja käydä hommiin.

10. Pierre Gasly, AlphaTauri
Viime kaudella kuin kuolleista noussut ranskalainen on yksi F1-sarjan aliarvostetuimmista kuljettajista. Gasly väläytteli taitojaan ensimmäisellä kaudellaan, mutta näyttöpaikka Red Bullilla tuli liian nopeasti.

Tylyt, mutta ansaitut potkut energiajuomatallilta saanut Gasly on kerännyt yhtä monta palkintosijaa, kuin hänet korvannut Alex Albon. Gaslyn palkintokaappia komistaa myös voittajan pokaali viime vuoden Italian GP:stä.

Voitosta huolimatta Gasly oli viime vuoden MM-pisteissä sijalla 10. Heikko loppukausi pudotti ranskalaisen pisteissä, mutta kokonaiskuva oli positiivinen. 25-vuotiaan kilpuri keskeytti kolme kertaa viime kaudella.

Gasly on kävellyt helvettiin ja tullut takaisin. Toissa vuoden tulikokeen tuhkista syntyi sellainen peto, joka on vasta hipaissut potentiaalinsa huippua. AlphaTaurilla suurempaa menestystä ei tule, mutta tulevan kauden näytöillä Gasly saatetaan nähdä kärkitallissa vuonna 2022.

9. Fernando Alonso, Alpine
Kauden mielenkiintoisin kuljettaja. Kaksi vuotta taukoa kuningassarjasta ottanut Alonso palaa takaisin F1-sirkukseen jahtaamaan kolmatta maailmanmestaruuttaan.

Alonson huipputasoa ei olla nähty vuosiin. Espanjalainen mateli usean vuoden McLarenilla tallin suvantovaiheessa. Silloinkin Alonso peittosi tallikaverinsa Jenson Buttonin sekä Stoffel Vandoornen kuitenkin selvästi.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Fernando Alonso palaa F1-sarjaan nälkäisempänä kuin koskaan. Kuva: Getty Images.

Alonsosta puhutaan kuin eri miehestä. 39-vuotias muistetaan ajotaitojensa lisäksi myös tulisesta luonteestaan. Jos asioiden laita ei miellyttänyt espanjalaista, niin kyseinen epäkohta otettiin yleensä esille mahdollisimman julkisesti.

Tämä poltti siltoja varsinkin McLarenin sekä Hondan välillä. Nyt kaksinkertainen maailmanmestari palaa menestyksensä synnyinsijalle. Renault’sta Alpineksi muuttunut ranskalaistalli joutui kovan paikan eteen Ricciardon vaihtaessa McLarenille. Alonso oli ilmaissut halujaan F1-sarjaan paluuseen, joten julkistus sopimuksesta ei tullut suurena yllätyksenä.

Alonson ajotaitoa ei voi kiistää. Espanjalainen raahasi jatkuvasti selvästi heikon Ferrarin mestaruustaistoon 2010-luvun alussa. Kaksi mestaruutta tuntuu jopa epätodelliseslta Alonson kohdalla. Paremmalla tuurilla määrä voisi olla helposti kaksinkertainen.

Alonso on kuitenkin ollut pois F1-radalta kaksi vuotta. 2000-luvulla F1-sarjan paluumuuttajat ovat suoriutuneet ailahtelevasti.

Michael Schumacherin paluu oli pettymys, samoin Robert Kubican. Räikkönen puolestaan loisti välittömästi. On vaikea arvioida Alonson todellista suoritustasoa, mutta uskon sen putoavan kahden ääripään väliin.

Jos ”Nando” on todellakin rauhoittunut, voi yhteistyö Alpinen kanssa olla hedelmällinen. Talli tähtää eritoten vuoden 2022 sääntömuutoksiin, joten Alonson kilpailuvietti voi olla vielä piilossa hillityn kauden 2021 aikana.

8. Carlos Sainz Jr, Ferrari
Paikkansa F1-sarjassa McLarenilla vakiinnuttanut Sainz saa elämänsä tilaisuuden Maranellon punaisten riveissä. Espanjalainen sai seurata vieressä Ferrarin totaalista räjähtämistä viime kaudella. Samalla Sainzin oma talli nappasi valmistajien mestaruustaistelussa kolmannen sijan.

Sainz sen kuitenkin itse sanoi parhaiten: kukaan ei sano ei Ferrarille. Se on jokaisen kuljettajan suurin unelma. Voitto Ferrarilla tarkoittaisi ikuista paikkaa moottoriurheilun folkloressa.

Sainz saapuu kuitenkin vaikeaan tilanteeseen. Tallin sisällä painitaan uusien sääntömuutosten sekä moottorikohun kanssa. Vettelin viime kausi oli todella heikko, joten espanjalaiselta odotetaan tulosta välittömästi.

Sainz ei ole maailman säväyttävin kuljettaja, mutta espanjalainen sortuu harvoin virheisiin. Tylysti sanottuna täydellinen siipimies Charles Leclercille. 26-vuotias peittosi tallikaverinsa Lando Norrisin molemmilla kausilla, mutta nuori britti ajoi vasta F1-uransa ensimmäisiä kilometrejä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Carlos Sainz sekä Lando Norris saavat vierelleen uudet tallikaverit. Kuva: Getty Images.

Sainz ei näyttänyt olevan täysin sinut autonsa kanssa talvitesteissä. Onnenpotku on se, että avauskilpailu ajetaan samalla radalla.

Espanjalainen ajaa tasaisesti pisteille, mutta palkintokorokkeelle pääsy tulee edelleen olemaan hankalaa Sainzille.

7. Lando Norris, McLaren
Kolmannen F1-kautensa aloittava Norris on uransa kovimmassa paikassa. Hyvää pataa Sainzin kanssa ollut britti joutuu nyt taistelemaan ykköskuljettajan paikasta toden teolla.

Ricciardon mediakuva on kiillotettu niin positiiviseksi, kun olla ja voi. Todellisuus on kuitenkin se, että aussin edessä ovat taipuneet lähes kaikki tallikaverit miehen uralla. Norriksen pitää iskeä pöytään lähes täydellinen kausi, jos 21-vuotias haluaa välttää saman kohtalon.

Norris kehittyi viime kaudella erityisesti röyhkeydessään radalla. Tulokaskauden suoritukset voidaan iskeä varovaisuuden piikkiin, mutta heti avauskilpailusta lähtien koko kuljettajakatraan vitsiniekaksi tituleerattu Norris todisti olevansa radalla tosissaan.

Kauden suoritukset eivät lopulta yltäneet ensimmäisten viikonloppujen huumaan, mutta jo tuttu tasaisuus pysyi. Britti välttyi turhilta kolareilta, ja toi tasaisesti pisteitä tallille.

Nyt kuitenkin sitä aggressiivisuutta pitää löytyä jälleen lisää. McLaren on pedannut Norriksesta tallin seuraavaa mestaruuskuskia jo vuosia ennen F1-debyyttiä. Tallin salamanousu sekä vetovoima on kuitenkin muuttaneet suunnitelmia.

Norris jää Ricciardolle kakkoseksi, mutta ei paljoa. 21-vuotias löytää tiensä myös kolmen parhaan joukkoon kilpailuissa useammin.

6. Charles Leclerc, Ferrari
Oli allekirjoittaneen vuoden kuljettaja viime vuonna pitkän aikaa. Monacolainen repi surkeasta Ferrarista kaiken irti läpi koko kauden.

Leclercin kautta varjostivat suuret henkilökohtaiset virheet. 23-vuotias yrittää liikaa varsinkin avauskierroksella. Leclercin voitonnälkä on kiistämätön, mutta rauhallisuutta täytyy löytyä.

Kaksi kertaa palkintokorokkeelle ehkä pienellä tuurillakin löytänyt Leclerc oli jatkuvasti oikeassa paikassa ongelmien sattuessa. Ajovirheet voi suuremmaksi osaksi kuitata sillä, että monacolaisen alla madellut traktori vaati rajoilla ajamista jatkuvasti. Rapatessa roiskuu.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Charles Leclercin täytyy karsia räikeät ajovirheet pois arsenaalistaan. Kuva: Getty Images.

Tällä kaudella virheitä ei enää voi katsoa läpi sormien. Datan perusteella Ferrari on kuronut eroa kiinni kärkitalleihin, joten samanlaista suorittamista ei toivottavasti Leclerciltä vaadita.

Mentori Sebastian Vettel vaihtui nuorempaan sekä nopeampaan Sainziin. Suhde saksalaiseen rakoili satunnaisesti varsinkin radalla. Miten käy espanjalaisen kanssa, joka ei varmasti tyydy siipimiehen rooliin ilman painavaa syytä?

Nuori Leclerc maksoi kovia oppirahoja viime kaudella, mutta uskon sen olleen parasta hänen kehityksensä kannalta. Avauskierroksilla nähdään piirun verran rauhallisuutta, mikä nostaa monacolaisen taistelemaan ”best of the rest” -sijoituksesta tulevalla kaudella.

5. Daniel Ricciardo, McLaren
Lähes aina yhtä hymyä oleva aussi joutui kohtaamaan väärän uravalintansa vain vuoden päätöksensä. Ricciardo vilkutti hyvästit Renault’lle vain kaksi vuotta kohusiirtonsa jälkeen. Sopimus McLarenin kanssa solmittiin jo kuitenkin ennen viime kauden alkua.

31-vuotias jätti Red Bullin taakseen siinä toivossa, että ruoho vihertäisi aidan toisella puolella enemmän. Pelko Max Verstappenin varjoon jäämisestä oli tarpeeksi hylätä voittava auto kehitysprojektiin. Ricciardo halusi Renault’n palkkiot ilman sitä vaativaa työtä.

Ja tämä on täysin ymmärrettävää. Aussi kuuluu koko sarjan parhaimpiin kuljettajiin. Jo 31-vuotias tavoittelee maailmanmestaruutta. Ricciardolla ei ole varaa jäädä odottelemaan mahdollista menestystä.

Linkki McLarenille oli jo olemassa. Brittitalli kosiskeli Ricciardoa jo ennen siirtoa Renault’lle. Sainzin loikatessa Maranelloon aloitettiin keskustelut ajopaikasta jälleen. Tällä kertaa McLarenin vetovoima oli liikaa.

Brittitallin projetki on ollut onnistunut viime kausina. Kirsikkana kakun päällä on viime kauden kolmas sija valmistajien pisteissä. Talli ei Mercedeksen moottorista huolimatta taistele mestaruudesta, mutta palkintosijoja on tarjolla.

Ricciardon syöskyvä ohitustyyli rauhoittui selvästi Renault’lla. Paljon hillitymmin ajava aussi ei myöskään sortunut ajovirheisiin viime kaudella. Kaksi palkintosijaa sekä vain kolme pisteetöntä osakilpailua takasivat aussin viidennen sijan kuljettajien mm-taistossa.

Sama jatkuu myös tällä kaudella. Ricciardo tulee nauttimaan McLarenin suosiota ja tuo brittitallille rutkasti pisteitä. Haastaa jopa pääsyä kärkinelikkoon.

4. Sergio Perez, Red Bull
”Checo” pääsee viimein todistamaan kykynsä kärkitallissa. Jatkuvasti keskikastin talleissa loistanut meksikolainen laittoi tulos tai ulos -kaudellaan pöytään sellaiset meriitit, joista Red Bull ei voinut kieltäytyä.

Perez saavutti kuljettajien MM-pisteissä neljännen sijan siitä huolimatta, että meksikolainen ei osallistunut kahteen kilpailuun koronaviruksen takia. Kaiken lisäksi uran avausvoitto syntyi uskomattomalla ajolla Sakhirin osakilpailussa.

Menestys energiajuomatallissa ei kuitenkaan ole läpihuutojuttu. Red Bullin kakkoskuskin paikka on ollut tuulinen Ricciardon loikattua Renault’lle. Gasly sekä Albon eivät saaneet autoa toimimaan. Ranskalaisen suoritukset AlphaTaurilla herättävät kuitenkin kysymyksen.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Sergio Perez nappasi uransa avausvoiton viime kaudella. Kuva: Getty Images.

Onko vika sittenkin autossa?

Perez on täydellinen kandidaatti todistamaan asian laidan. Yksi kuljettajakatraan kokeneimmista kuljettajista saa varmasti keskinkertaisestakin autosta paljon irti. Jos auto ei kauden aikana taivu meksikolaisen hallussa voidaan syyttävä sormi osoittaa insinööripuoleen.

Myös tallikaveri tulee näyttelemään isoa roolia. Häikäilemätön Max Verstappen ei anna armoa radalla tai sen ulkopuolella. Perezillä on ollut ongelmia tallikavereiden kanssa ennenkin.

Meksikolaisen pitää hyväksyä roolinsa, jotta talli saa kuljettajien dynamiikan toimimaan. Christian Horner ei halua kenenkään tallovan kultakimpaleensa varpaille.

Perezillä menee muutama kilpailu tottua uuteen kilpuriinsa, mutta tarjoaa loppukaudesta sen taktisen turvan, millä Verstappen voi haastaa mestaruudesta.

3. Valtteri Bottas, Mercedes
On outoa listata Bottas alemmaksi MM-taistossa, vaikka uskon 31-vuotiaan olevan lähempänä mestaruutta, kuin kertaakaan urallaan.

Vastassa on kuitenkin kaikkien aikojen kuljettaja. Bottaksen aiemmat näytöt eivät myöskään puolla sitä, että suomalainen pystyisi todella haastamaan Lewis Hamiltonia mestaruudesta.

Bottas on vakuuttanut olevansa valmiimpi kuin koskaan, varsinkin mentaalisesti. Viime kausilla vahvasti aloittanut suomalainen on kuitenkin hyytynyt liian nopeasti ollakseen varteenotettava kandidaatti mestaruuteen.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Bottas on yksi F1-sarjan nopeimmista kuljettajista aika-ajossa. Kuva: Getty Images.

Nyt tasaisuutta on tultava. Suomalainen ei haasta enää Hamiltonia yksin. Verstappenilla on nyt allaan auto, joka mahdollistaa hollantilaisen taistelevan ensimmäisestä maalilmanmestaruudestaan.

Bottas on tutussa ympäristössä, mutta rooli vaikuttaa olevan ikävän selvä. Suomalainen ei tule saamaan tallinsa tukea Hamiltonin lailla. Britti on todistanut suorittavansa tallille jatkuvasti jo vuosien ajan. Bottas on loistanut, mutta liian harvoin.

On vaikea nähdä, että talli antaisi kaksikon kilpailla samalla tavalla, kuin Nico Rosberg sekä Hamilton Mercedeksen dominanssin alussa. Varsinkin, kun etumatka muihin talleihin ei ole läheskään yhtä suuri.

Bottas ajaa parhaimman kautensa F1-sarjassa, mutta häviää niukasti kärkikaksikolle.

2. Max Verstappen, Red Bull
Nuori hollantilainen on valmis uransa ensimmäiseen mestaruustaistoon. Kaiken urallaan voittanut Verstappen on ehtinyt marinoitua Red Bullilla jo vuosia. Nyt auto on valmis vastaamaan hollantilaisen tarpeita.

Verstappenin mentaalipuoli on silti kysymysmerkki. Äkkipikaisena tunnettu 22-vuotias ei aina malta odottaa otollista tilaisuutta, vaan hyökkää ensimmäisen mahdollisuuden tullen. Tämä johtaa useimmissa tapauksissa ongelmiin.

Juuri tämä kokemattomuus paineiden kasautuessa tulee olemaan se, mikä loppupeleissä puree Verstappenia nilkkaan. Vauhtia sekä taitoa riittää, mutta Hamiltonin kokemus vie pidemmän korren loppupeleissä.

Verstappenin ei onneksi enää tarvitse tehdä kaikkea itse. Sergio Perez tuo talliin vihdoinkin tasaisuutta myös pilttuun toiselta puolelta. Talli voi taktikoida enemmän Verstappenin pussiin.

Hondan moottori on nopea, mutta kestävyys on vielä kysymysmerkki. Viime kaudella toinen sija olisi siunaantunut hollantilaiselle ilman moottorista johtuneita keskeytyksiä. Tällä kaudelle niihin ei ole varaa.

Verstappen haastaa Hamiltonia loppuun asti, mutta ei vielä saa haluamaansa kunniaa. Veren maku suussa uuteen F1-aikakauteen siirtyvän hollantilaisen ei kuitenkaan tarvitse odottaa enää kauaa.

1. Lewis Hamilton, Mercedes
Kukapa muukaan kaiken kunnian kauden päätyttyä veisi, kun Lewis Hamilton. Kaikkien aikojen F1-kuskiksi tituleerattu britti on sarjan täydellinen supertähti.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Hamiltonin viimeinen F1-kausi päättyy miehen kahdeksanteen mestaruuteen. Kuva: Getty Images.

Ajotaidoista ei enää pitäisi olla epäilystäkään. Loistava auto ei pois sulje britin loistavuutta hopeanuolen puikoissa. Viime kaudella heikoissakin tilanteissa Hamilton loisti taidollaan ja nousi yleensä aina korkeimmalle korokkeelle.

Brittiä ei ole kuitenkaan haastettu useaan vuoteen. Verstappen muodostaa aivan uuden painekattilan Hamiltonin ympärille. Rosberg onnistui heiluttamaan Hamiltonin keskittymistä, mutta sen jälkeen mikään ei ole järkyttänyt Hamiltonin suorituksia pitkässä juoksussa.

Mestaruuden tullessa nousisi Hamilton kärkipaikalle maailmanmestaruuksissa. Tällä hetkellä tasoissa Michael Schumacherin kanssa oleva britti saattaa jättää moottoriurheilun kuninkuusluokan siihen paikkaan.

Uudet sääntömuutokset toisivat Hamiltonille liikaa arvaamattomuutta. Hänellä olisi vain hävittävää.

Kokemus sekä kiistaton loisto radalla tuovat britille kahdeksannen maailmanmestaruuden. Hamilton poistuu lajista huipulla ja me kaikki jäämme kaipaamaan hänen suuruuttaan F1-sarjan siirtyessä uudelle aikakaudelle.