F1-sarja julkaisi listan kuskeista, jotka johtivat eniten kisakierroksia tänä vuonna.

Kärkeen ylsi vähemmän Mercedeksen Lewis Hamilton, joka varmisti kaudella 2020 jo seitsemännen maailmanmestaruutensa autourheilun kuninkuusluokassa. Britti johti kisoja jopa huiman 613 kierroksen verran.

Toiseksi eniten johdettuja kierroksia kertyi MM-taistossa hopeasijalle yltäneelle Mercedeksen Valtteri Bottakselle. Suomalaisen ero tallitoveriinsa Hamiltoniin oli kuitenkin varsin karu, sillä nastolalainen johti kilpailuja yhteensä ”vain” 188 kierroksen verran.

Kolmanneksi eniten johtokierroksia tuli kolmanneksi MM-kamppailussa ajaneelle Red Bullin hollantilaistähdelle Max Verstappenille, joka johti 87 kierroksen verran.

Neljännelle sijalle nousi yllättävä nimi. Kriisitalli Williamsin brittilupaus George Russell ajoi johdossa jopa 59 kierrosta, jotka tulivat tosin kaikki Mercedeksen auton ratissa Hamiltonia tuuratessaan Bahrainissa.

Viidennen sijan vei lopulta yllättävänkin hyvän kauden ajanut Racing Pointin kanadalaiskuljettaja Lance Stroll. Mies johti kilpailuja 32 kierrosta.

Red Bullilta viime vuonna Alpha Taurille alennettu Pierre Gasly ajoi myöskin kelvollisen kauden, mikä näkyi tilastoissakin. Ranskalaisen johdettujen kierrosten saldo oli 26.

Tismalleen samaan lukemaan Gaslyn kanssa ylsi Racing Pointin Sergio Perez, jonka vahvistettiin vasta siirtyvän ensi kaudeksi Red Bullin riveihin.

Kahdeksannelle sijalle ylsi viidellä johtokierroksella McLarenin Carlos Sainz, joka siirtyy ensi vuodeksi Ferrarille.

Yhdeksännen ja viimeisen sijan listalla nappasi Red Bullin Alex Albon, joka menetti aivan hiljattain työpaikkansa Perezille. Brittiläis-thaimaalaisen seuraavasta kisakuskin pestistä ei ole vielä tietoa. Hän on jatkamassa vielä Red Bullilla testikuskina.