Formula 2 -kausi 2020 huipentui Sakhirin sprinttikilpailun jännitysnäytelmään. Mick Schumacher kruunattiin F2-sarjan mestariksi, vaikka mies jäi ilman pisteitä päätöskilpailusta.

Kisan alla Schumacher oli selvä ennakkosuosikki mestariksi ennen Callum Ilottia. Ilottin olisi pitänyt voittaa kilpailu tai sijoittua toiseksi ja kirjauttaa nopein kierros kilpailussa Schumacherin jäädessä pisteittä, jotta 22-vuotias brittikuski olisi voinut mestaruuden voittaa.

Schumacher starttasi kilpailuun kolmannesta ja Ilott neljännestä ruudusta. Saksalaiskuljettaja aloitti kilpailun hermostuneesti ja lukitsi oikean eturenkaansa pahasti parikin kertaa.

Schumacher sinnitteli kolmantena pitkään, mutta kilpailun puolivälissä lukkojarrutuksista johtuen hän joutui tekemään varikkopysähdyksen. Pysähdys pudotti Schumacherin viimeiseksi ja mies putosi pisteiltä.

Ilottin vauhti ei ollut kuitenkaan riittävää kärkikaksikon saavuttamiseksi. Tästä lyötynä Ilott putosi vielä kilpailun viimeisillä kierroksilla kärjen karattua kolmannelta sijalta peräti kymmenenneksi, mikä varmisti pisteittä jääneen Schumacherin mestaruuden.

Mick Schumacher ajaa ensi kaudella Formula 1 -sarjassa Haasilla.

Schumacherin ja Ilottin jälkeen F2-sarjassa kolmanneksi sijoittui Yuki Tsunoda, joka siirtyy todennäköisesti Aplha Taurille F1-sarjaan ensi kaudeksi. Tsunoda sijoittui Bahrainin päätöskilpailussa toiseksi. Lauantain kilpailun japanilaiskuljettaja voitti Bahrainissa.