Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ymmärtää formulakansan reaktion uuteen Saudi-Arabian F1-osakilpailuun, mutta toivoo lajinsa voivan muuttaa asioita maassa.

F1-sarja tiedotti viime viikolla liittävänsä ensi vuoden kisakalenteriinsa uuden kilpailun Jeddahissa, Saudi-Arabiassa.

Julkistus herätti melkoisen myräkän sosiaalisessa mediassa. Formulafanit tyrmistyivät lajinsa viennistä taas yhteen valtioon, jota on syytetty toistuvista toisinajattelijoiden vankeusrangaistuksista ja kidutuksista sekä vähemmistöjen ahdistelusta.

Wolff näkee kuitenkin F1-sarjan tulossa arabimaahan positiivisenkin puolen.

– Vierailijana ei koskaan tiedä, kuinka asiat oikeasti ovat. Jostain on kuitenkin aloitettava. Uskon itse siihen, että meidän on aloitettava jostain ja tehdä kaikkemme tehdäksemme maailmasta paremman paikan. Näimme F1:n ympärillä olevan positiivista keskustelua, sillä ajamme kilpaa ympäri maailmaa, itävaltalainen pohti Motorsportin haastattelussa.