Viime sunnuntaina KZ Final -karting-finaalissa riehunut italialaiskuljettaja Luka Corberi on kommentoinut tempaustaan ensi kertaa julkisesti tapahtuman jälkeen. 23-vuotias nappasi rikkinäisen auton osansa ja heitti sitä vastustajaansa Paolo Ippolitoa päin.

Myöhemmin videolle tallentui myös nyrkkirysy Corberin, Ippoliton sekä Corberin isän välillä. Kaksikko hyökkäsi Ippoliton kimppuun kilpailun päätyttyä.

The Gazzetta Dello Sportin mukaan Corberi puhui julkisesti tapahtumasta Facebook-päivityksen muodossa maanantaina, mutta poisti sen pian.

– Teolleni ei ole mitään selitystä, ei ole mitään syytä, miksi tein jotain niin häpeällistä, Corber kirjoitti päivityksessään.

– Kilpailun jälkeen minut kutsuttiin tuomariston eteen, pyysin heiltä, että he ottavat lisenssini pois. Minun ei kuulu kilpailla enää koskaan, olen päättänyt olla ottamatta osaa yhteenkään moottoriurheilutapahtumaan tulevaisuudessa.

FIA:n karting-osaston puheenjohtaja sekä entinen F1-kuljettaja Felipe Massa kommentoi tapahtunutta. Coberi diskattiin kilpailusta, mutta FIA tutkii mahdollisuutta muille toimenpiteille.

– Tämmöinen käytös ei ole suvaittavaa meidän lajissamme, kyseiset yksilöt kohtaavat toimintansa seuraukset, Massa kommentoi sosiaalisessa mediassa.