Formulalegenda Jackie Stewart turhautui arvostelusta, jota hän sai osakseen vertailtuaan Lewis Hamiltonia muihin takavuosien F1-ikoneihin.

Brittikonkari arvioi hiljattain Hamiltonin paremmuutta verrattuna Juan Manuel Fangion, Jim Clarkin, Michael Schumacherin ja Niki Laudan kaltaisiin suuruuksiin. Stewart totesi tuolloin, ettei Hamiltonia voida pitää vielä lähimainkaan yhtä kovan tason kuskina.

Arviosta tuohduttiin pahasti sosiaalisen median formulakansan keskuudessa. Nyt ärtynyt Stewart selitteli sanojaan uudessa PA-uutistoimiston haastatettelussa.

– Minulta kysyttiin, onko hän kaikkien aikojen paras. Pidän sitä erittäin vaikeana. Mielestäni se oli Juan Manuel Fangio, jonka jälkeen tulee Jim Clark. Kysymys on kuitenkin se, voiko niin sanoa. He ovat eri sukupolvista. Lewis on oman sukupolvensa paras, F1-veteraani korosti.

– Lewiksen suoritukset ovat upeita ja hän saattaa olla paras kuski maailmassa pitkiin aikoihin. Onko hän kuitenkaan parempi kuin Clark tai Schumacher? Niin ei voi vain sanoa, Stewart vakuutti.