Alpha Taurilla Italian GP:n voittoon tänään sunnuntaina ajaneesta Pierre Gaslysta tuli seitsemään vuoteen ensimmäinen kuljettaja, joka on voittanut kilpailun jollain muulla autolla kuin Mercedeksellä, Ferrarilla tai Red Bullilla Formula 1 -sarjassa.

Nykyinen Alfa Romeo -kuljettaja Kimi Räikkönen on edellinen kuljettaja, joka on samaan pystynyt. Räikkönen ajoi kauden 2013 avauskilpailussa Australiassa voittoon Lotuksella.

Tuon voiton jälkeen F1-sarja on ollut Red Bullien, Mersujen ja Ferrareiden puhdasta dominointia.

Italiassa Mercedeksen Lewis Hamilton sai mojovan rangaistuksen varikkopysähdyksestään varikon ollessa kiinni. Brittikuljettaja oli lopulta kahdeksas. Tallikaveri Valtteri Bottas puolestaan sai surkea startin ja jäi kisassa viidenneksi. Red Bullin Max Verstappen taas keskeytti kisan puolivälin paikkeilla.