Volkswagenin konsernin hallituksen puheenjohtaja Herbert Diess uskoo synteettisten polttoaineiden tekevän F1-kilvanajosta yhä jännittävämpää ja vauhdikkaampaa. Formula E -sarja ei sen sijaan sytytä autotitaanin pomoa.

Hiilineutraalit täysin synteettiset polttoaineet ovat yksi huomisen suurimmista puheenaiheista autoteollisuuden alalla.

Paine jättää fossiiliset polttoaineet takapeileihin on kova, jonka myötä suurimmat valmistajat ovat panostaneet peräkanaa sähköautoihin ja hybrideihin.

Volkswagenin johtoportaassa uskotaan myös vahvasti synteettisen menoveden rooliin etenkin kilpa-autoilun korkeimmalla tasolla.

– F1:n siirtyminen hiilineutraaliksi synteettisiä polttoaineita käyttämällä tarkoittaisi paljon enemmän jännitystä, hauskuutta, kilpakokemusta ja teknistä kilpailua kuin Formula E, jossa ajetaan vain muutama kierros kaupunkien keskustoissa videopelimoodissa, Diess latasi LinkedIn-kirjoituksessa.