Renaultilta kova syytös – tarjosiko Mercedes Racing Pointille autonsa piirustukset?

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -talli Renaultin johto on vakuuttunut, että kilpailijatalli Racing Point on saanut teknistä tukea Mercedekseltä tämän kauden auton luomisessa.

Renault teki viime viikonloppuna Steiermarkin GP:n yhteydessä protestin Racing Pointin autosta. Renault epäili tuolloin Racing Pointin saaneen tietoja Mercedekseltä saksalaisvalmistajan viime vuoden autosta.

Auton teknisten tietojen luovuttaminen toiselle tallille on kiellettyä F1:n säännöissä.

– Me uskomme, että Racing Point sai piirustuksia ja osia, joilla he ovat sitten rakentaneet tämän vuoden autonsa, Renaultin toimitusjohtaja Marcin Budkowski sanoi Sky F1:lle.

Racing Point on toinen Mercedeksen kahdesta asiakastallista F1-sarjassa. Racing Pointin auto on aiemmin ollut kehityssuunnaltaan lähempänä Red Bullia kuin Mersua, mutta tälle kaudelle auto muutettiin Mercedeksen kehityslinjan mukaiseksi. Autoa on sanottu täydeksi kopioksi viime vuoden Mercedeksestä.

Toisen auton kopioiminen ei ole säännöissä kiellettyä. Racing Pointin kopioiminen on sääntöjen vastaista vain, jos se on saanut auton teknisiä tietoja suoraan Mercedekseltä.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.