Sebastian Vettel sekä Racing Point näyttää jo lähes varmalta yhdistelmältä. Brittitalli ja saksalaiskuljettaja ovat kosiskelleet toisiaan koko alkukauden lehdistötilaisuuksissa, ja varsinkin ”pinkin Mercedeksen” vauhti on vakuuttanut Vetteliä.

Saksalaisen sopimus Ferrarin kanssa päättyy tähän kauteen. Vettelin uran jatkoa on spekuloitu siellä sun täällä toukokuusta lähtien, mutta palaset tuntuvat vasta nyt loksahtavan paikoilleen. Ne palaset muodostavat Aston Martinin.

F1-sivuston uusimmassa artikkelissa Lawrence Barretton mukaan Racing Point on tarjonnut saksalaiselle ajopaikkaa ensi kaudeksi. Puumerkkiä ei ole laitettu paperiin, mutta sopimus on Vettelin pöydällä valmiina. Asia ei kuitenkaan ole täysin mustavalkoinen.

Jos Vettel todella allekirjoittaa sopimuksen, olisi silloin Aston Martinilla kolme kuljettajaa ensi kaudelle, lajin veteraani Sergio Perez sekä osaomistajan poika Lance Stroll. Kolmea kuskia on turha tallissa pitää, joten yksi joudutaan lähettämään kilometritehtaalle. Kaikki merkit osoittavat Pereziä.

Kuva: Getty Images

Viime päivinä on uutisoitu mahdollisesta ulososto-pykälästä meksikolaisen sopimuksessa, minkä myös hän on myöntänyt. Tarkkaa faktaa sopimuksesta ei tällä hetkellä ole, mutta Perezin mukaan pykälä liittyy miehen sponsoreihin.

Ilman ajopaikkaa meksikolainen tuskin tulisi jäämään. Barretton mukaan Alfa Romeo olisi ottanut Pereziin yhteyttä ensi kauden suhteen. Vaikka tallin nimi onkin muuttunut, olisi tämä paluu juurilleen meksikolaiselle. Hänhän teki debyyttinsä Sauberilla kaudella 2011.

Perez luultavimmin korvaisi Kimi Räikkösen. Jäämiehen sopimus päättyy tähän kauteen, ja Ferrarin nuorisoakatemia kolkuttaa jo tallin ovella. Perez olisi ideaali korvaaja suomalaiselle, sillä hän toisi talliin kokemusta sekä ajovauhtia, mikä teki Räikkösestä arvokkaan palasen viime vuoden auton kehityksessä.

Pereziä mietityttää Barretton mukaan auton kilpailullisuus. Kauden startti on ollut suuri pettymys Alfalle. Mutta jos vaihtoehtoja ei muualta löydy, Perez on valmis loikkaamaan heikompaan autoon, jos se merkitsisi F1-sarjassa pysymistä.