Ferrari hävisi suoralla lähes sekunnin – Unkarin päivitykset eivät muuta asiaa

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on huolissaan mustan orin vauhdista. Italialaisen mukaan eron kurominen kiinni Mercedekseen tulee olemaan ”todella vaikeaa”. Ferrari hävisi hopeanuolille seitsemän kymmenystä pelkästään suorilla.

Moottorin heikko suorituskyky tulee epäilyttävästi juuri Ferrarin sekä FIA:n yksityisen sopimuksen jälkeen. Ferrarin epäilleen käyttäneen laitonta voimayksikköä kaudella 2019. FIA ja Ferrari päättivät kuitenkin pitää tutkinnan tulokset salassa.

Binotton kertoi aiemmin tallin odottavan päivityksiä kolmanteen osakilpailuun. Päivitykset vaikuttavat auton aerodynamiikkaan.

– Auton suunnittelussa oli ongelmia, joten keskityimme siihen heti karanteenin salliessa. Kun vertasimme aikoja lauantaina, olimme sekunnin perässä kärkeä. Menetimme kolme kymmenystä mutkissa ja seitsemän suorilla, Binotto kertoo Autosportille.

– Eron kurominen tulee olemaan hankalaa, sillä moottoreiden kehitys on jäädytetty täksi kaudeksi. Toki nopeuteen vaikuttaa myös ilmanvastus, mutta siihen emme puutu vähään aikaan.

Charles Leclerc ajoi vuosi sitten Spielbergissä paalulle. Monacolainen oli yhdeksän kymmenystä hitaampi viime lauantaina.

– Meidän ei pidä keskittyä viime vuoteen, vaan siihen mitä muut tekevät ympärillämme, Binotto lisää