Spygate sekoitti F1-maailman 2007. Fernando Alonson suuttuminen tallilleen käynnisti tapahtumasarjan, josta ei juonenkäänteitä puuttunut. Jo otsikossa mainitut asiat paljastavat, miten uskomattomia käänteitä tarina sisältää.

Alonso ei aloittanut tapahtumasarjaa, mutta hänen suorastaan lapsellinen toimintansa ja uhkailunsa räjäytti lopulta ruutitynnyrin. McLaren sai maksaa siitä kalliisti, kirjaimellisesti. FIA:n puheenjohtaja Max Mosley ei jättänyt käyttämättä mahdollisuutta sivaltaa vanhaa vihollistaan.

Hyötyikö McLaren lopulta lainkaan Ferrarilla asemaansa pettynen Nigel Stepneyn rötöstelyistä? Sitä emme tiedä, mutta Stepneyn se tuhosi. Ensiksi meni maine, pari vuotta myöhemmin henki.

Maine meni myös McLaren-suunnittelija Mike Coughlanilta. Humoristisesti voidaan sanoa, että jos mies olisi vaivautunut ostamaan itselleen oman tulostimen, ei tätä koko soppaa olisi kenties koskaan syntynyt.

>>> Lue 2018 julkaistu kattava erikoisartikkelimme kokonaisuudessaan täältä! <<<