Paljastus: Schumacher oli lähellä päätyä Kimi Räikkösen tallikaveriksi

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen oli erittäin lähellä saada tallikaverikseen kaudeksi 2020 Mick Schumacherin. Autosportin lähteen mukaan Alfa Romeo mietti tosissaan saksalaisen nostamista talliin Antonio Giovinazzin tilalle.

Tallipomo Frederic Vasseur kertoi aiemmin tallin miettineen heikon alkukauden ajaneen Giovinazzin tiputtamista kauden 2019 päätteeksi. Keskustelut kävivät kuumimmillan syyskuisen Belgian GP:n jälkeen, kun Giovinazzi oli rysäyttänyt ulos pistesijalta vain pari kierrosta ennen maalia.

Typerä ulosajo oli maksaa Kimi Räikkösen tallikaverille työpaikan: ”Tällaiset tapahtumat ovat uran kannalta ratkaisevia”

Schumacher, joka kuuluu Ferrarin junioriakatemiaan, ajoi päättyneellä kaudella Formula 2 -sarjassa. Keväällä hän oli päässyt testaamaan jo sekä Ferrarin että Alfa Romeon F1-autoja, mikä pyöritti miehen ympärillä vellonutta hullunmyllyä entisestään.

Giovinazzin F1-uran synkimmällä hetkellä tallijohto joutui miettimään tarkasti kauden 2020 suunnitelmiaan. Lopulta palaset loksahtelivat kohdilleen, kun Giovinazzi ajoi hienosti pisteille kahdessa seuraavassa kilpailussa, osoittaen olevansa tallille hyödyllinen kuljettaja.

Autosportin mukaan tallin päätökseen jatkaa Giovinazzin kanssa vaikuttivat lopulta paitsi italialaisen parantuneet otteet, myös Schumacherin takkuinen kausi Formula 2 -sarjassa. Yhden voiton kauden aikana ajanut Schumacher oli lopulta sarjapisteissä 12:s.

LUE MYÖS: Näkökulma: Onko Mick Schumacher isänsä veroinen, vai rakennetaanko satutarinaa väärin perustein?


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.