Typerä ulosajo oli maksaa Kimi Räikkösen tallikaverille työpaikan: ”Tällaiset tapahtumat ovat uran kannalta ratkaisevia”

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeo jatkaa tulevalla kaudella viime vuoden kuskikaksikollaan. Lähellä oli kuitenkin, että Antonio Giovinazzi olisi menettänyt paikkansa.

Ensimmäisen täyden kauden F1-sarjassa ajanut italialainen sai rinnalleen kokeneen Kimi Räikkösen, joka pitikin nuoren kollegansa hyvin ojennuksessa. Kauden päätyttyä Räikkönen oli kerännyt tallin 57 MM- pisteestä 43, Giovinazzi vain 14.

Räikkönen loisti erityisesti kauden alussa, Giovinazzin ollessa paikoin suurissa ongelmissa. Kesätauolle siirryttäessä miehellä oli kasassa vain yksi vaivainen piste.

F1-karkeloiden jatkuttua syyskuussa Belgian Spassa Giovinazzi oli hienosti kiinni yhdeksännessä sijassa, kunnes mies rysäytti rajusti ulos vain kaksi kierrosta ennen ruutulippua. Pistemenetys oli karvas erityisesti tallille, joka taisteli tiukasti muita keskikastin talleja vastaan.

Tallipäällikkö Frederic Vasseur myöntää nyt Autosportille tallin miettineen tosissaan Giovinazzista irtautumista kauden päätteeksi.

– Belgian ulosajo oli suuri järkytys koko tiimille, sillä se oli meille oiva mahdollisuus. Antonio mokasi täysin itse. Kävimme tiukan keskustelun asiasta, sillä tämänkaltaiset tapahtumat ovat uran kannalta ratkaisevia, Vasseur toteaa.

Vasseur kertoo tallijohdon keskustellen Giovinazzin kanssa seuraavalla viikolla. Lopulta päätös oli italialaisen kannalta helpottava.

Juttutuokio selvästi myös auttoi. Giovinazzi ajoi pisteille kahdessa seuravassa kilpailussa, pystyen myös olemaan usein Räikköstä nopeampi. Talli palkitsikin miehen jatkosopimuksella kaudeksi 2020.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.