Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen sopimukset rallin MM-sarjassa ajavan M-Sportin kanssa julkistettiin viimein. Lappi ja Suninen ajavat täyden sarjan, britti Gus Greensmithin kilpaillessa tiimissä tulevalla kaudella yhdeksässä kisassa.

Sunisen jatkosta tiimissä puhuttiin ja huhuttiin pitkään, samoin Lapin siirtymisestä brittitiimin leipiin alettiin puhua saman tien, kun pieksämäkeläisen edellinen tiimi Citroen vetäytyi sarjasta.

Lappi sai lähipiirinsä kanssa piilotella asiaa hyvän aikaa.

[readmore from=”wrc”]

– Melkein kuukauden. Joulukuun alkupuolella oli jo selvät sävelet. Tilanteet loksahtelivat aika äkkiä eteenpäin siitä, kun (Citroenin) vetäytymisilmoitus tuli. Lähdin Englantiin aika nopeasti käymään ja aloimme vääntää, sanoo Lappi SuomiF1-sivustolle sopimuksen solmimisesta.

Joulun hän sai siis viettää rauhaisin mielin.

– En ole ollut kuuteen vuoteen näin paljon kotona joulukuussa. Mukavaa oli rauhoittua.

Lapin ainoaksi jäänyt kausi Citroenilla toi kakkossijat Ruotsin, Suomen ja Turkin MM-ralleista. Kaiken kaikkiaan Lappi oli MM-pisteissä kymmenes. Sijoituksia eri syiden takia MM-pisteiden ulkopuolelle ja keskeytyksiä tuli kuusi.

M-Sportin paikat olivat varsin kilpailtuja, sillä niitä kärkkyivät ja tavoittelivat varmasti myös Andreas Mikkelsen, Craig Breen ja Hayden Paddon. Tulosta pitää siis nyt tulla.

– On tosi vaikeaa hahmottaa sitä, mikä sijoituksellinen tavoite ensi vuodelle voisi olla. Pitää varmaan keksiä se vielä. Lähinnä se tulee menemään suoritusten tasaisuuteen, että pystyisin ajamaan tasaisesti koko vuoden läpi, ettei tulisi sellaista ailahtelua. Siitä voisi saada pohjaa paremmin seuraavaa vuotta varten. Katsotaan, kun saa ylipäätään fiilistä tuosta vehkeestä ja näkee, miltä se alkaa tuntua, ja miten sillä kerkiää. Sitten voi tavoitettakin tarkentaa koko kautta ajatellen, Lappi sanoo.

Lapin sopimuksessa on tulevan kauden jälkeen vielä optioita kahdelle seuraavalle kaudelle.

– Vuosi kerrallaan, ja katsotaan, mitä keksitään. Ihan kiva sopimus tuo on, että ei ole veitsi kurkulla, hän tuumaa.

Rallin MM-sarja alkaa tammikuussa Monte Carlon MM-rallilla. Lappi testaa tiimin autoa jo tällä viikolla Ranskassa.

– Jospa se auto olisi parempi kuin viimevuotinen. Se oli aika haastava, hän sanoo.