MotoGP-luokan maailmanmestarin Marc Marquezin tästä kaudesta ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Espanjalainen voitti jälleen kerran MotoGP-luokan mestaruuden. Ylivoimaisten esitysten ansiosta mies oli ansaitusti korkealla SuomiF1-sivuston vuoden urheilija -listauksella. LUE: TOP10: SuomiF1 listasi vuoden 2019 parhaat moottoriurheilijat

Marquez voitti kauden 19:stä kilpailusta murskaavat 12, nousten 18 kertaa palkintopallille. Tulosta syntyi, mutta Marquez koki silti kauden aikana kaksi kovaa ja kivuliasta tärskyä.

Ensimmäinen tapahtui Thaimaan kilpailun avausharjoituksissa. Marquez toimitettiin ambulanssilla lääkärikeskukseen, mutta kivuista huolimatta hän palasi takaisin ajohommiin, napaten seuraavana päivänä mestaruuden sinetöineen voiton.

Pari kisaa myöhemmin Malesiassa Marquez rysähti rajusti alas aika-ajoissa pyörän heitettyä miehen ilmaan. Tästäkin mies toipui, kilpailussa hän ajoi toiseksi.

Katso Marquezin molemmat onnettomuudet alla olevilta videoilta.