Ferrarin toimitusjohtaja Louis Camilleri on hyvillään tallien välisestä yhteisymmärryksestä uuden Concorde-sopimuksen neuvotteluiden osalta.

Jo vuosikymmeniä F1-sarjan palkintorahoja, televisiotuloja ja kilvanajoa määritellyt Concorde-sopimus on yksi merkittävimmistä yhteisistä linjauksista FIA:n ja tallien kesken.

Sopimus on neuvoteltu uusiksi useamman kerran vuosien varrella. Viimeisin kontrahti allekirjoitettiin vuonna 2013. Nyt se on tarkoitus korvata uudella versiolla, jossa on merkittäviä muutoksia edelliseen verrattuna.

Suurimpiin muutoksiin kuuluu muun muassa se, ettei Ferrari pääsisi nauttimaan jatkossa enää ”perintöbonuksestaan”, joka on ollut merkittävä osa sen tuloista F1-sarjasta.

Vaikka Ferrari joutuikin suostumaan kompromisseihin sopimusneuvotteluissa, on Maranellossa oltu tyytyväisiä uuteen suuntaan.

– Tämä vuosi oli kriittinen Concorde-sopimuksen viimeistelyn ja erilaisten taloudellisten ja teknisten sääntöjen päättämisen osalta. Olen varsin varma, että kaikkien etuja suosivaan sopimukseen tullaan vielä pääsemään, Camilleri sanoi Autosportille.

– Ferrari on ottanut neuvotteluissa johtoroolia, sillä olemme historiamme vuoksi erittäin tärkeitä F1:lle. Olemme varsin tyytyväisiä kehitykseen tuolla saralla, Ferrari-jehu kehui.