F1-sarja palaa ensi kaudella takaisin perinteiseen ruutulippu-metodiin kilpailun päättymisestä ilmoittaessaan. Tämän kauden kokeilu elektronisesta paneelista jäi yhden kauden mittaiseksi.

Ruutulipun heilahdus on yksi moottoriurheilun legendaarisimpia symbolisia eleitä. Lippu liehui tälläkin kaudella, mutta F1-sarja riisti siltä virallisen statuksen kilpailun lopettamisesta. Syynä tähän oli kauden 2018 Kanadan GP:n tapahtumat, jossa malli Willie Harlow heilutti lippua kierroksen liian aikaisin, sekoittaen kilpailunkulun. Kilpailumitta jäi lopulta paria kierrosta aiottua pienemmäksi.

Tänä vuonna kilpailun virallista lopetusta valittiin indikoimaan virtuaalinen ruutulippupaneeli, joskin fyysistä lippua heilutettiin edelleen. Myös digitaalinen systeemi petti, kun signaali kisan päättymisestä Japanin GP:ssä tapahtui liian aikaisin.

Tällä oli vaikutuksia lopputuloksiin, sillä Sergio Perez kolaroitiin ulos pistesijalta viimeisellä kierroksella. Erehdyksen myötä meksikolainen sai kuitenkin pitää pistesijansa, sillä tulokset katsottiin kaksi kierrosta aiemmin.

Sekaannus sai runsaasti kritiikkiä, ja FIA reagoi asiaan maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksessa keskiviikkona. Digitaalisesta ruutulippunäytöstä luovutaan, jatkossa klassinen ja perinteinen ruutulippu merkkaa edelleen kilpailun päättymistä.

LUE KATTAVA ARTIKKELIPAKETTI KAUDESTA 2019:

Arvosanat kuljettajille

Arvosanamme talleille

 

Pisteveikkauksemme – miten onnistuimme?

SuomiF1-toimitus analysoi kauden 2019 – vuoden kuljettaja, onnistuja, pettymys, Bottas ja Räikkönen…

Paalupaikka-podcast: TOP5-kuskit, koko vuosikymmen pakettiin