Hayden Paddon kisaa ensi vuonna kokonaan uudessa kilpasarjassa. Uusiseelantilainen suuntaa kotimaassaan alkavan uuden ratasarjan pariin.

2016 Argentiinan MM-rallin voittanut Paddon, jonka ralliura näyttää tyssänneen, hyppää ensi kaudella alkavaan TCR-vakioautoluokan Uuden-Seelannin sarjaan.

Paddon kisaa Hyundain kalustolla sarjassa tiimillä, jota hän itse pyörittää. Paddon Rallysport Group on testannut Hyundain ralliautoja sekä ollut vastuussa myös korealaismerkin sähköauton kehitystyöstä.

Hyppäys rata-ajoon on Paddonille uusi kokemus. Hän toivoo siitä olevan kuitenkin apua mahdollisen rallipaluun rakentamisessa.

– Olen ajanut ennenkin asfaltilla, mutta en koskaan muiden autojen seassa. Opittavaa on paljon, mutta odotan tätä haastetta innolla, Paddon kertoo tiedotteessa.

Paddonin tämä kausi rallin MM-sarjassa meni täysin pilalleepäonnisten sattumusten seurauksena. Tiputtuaan Hyundain riveistä viime kauden jälkeen piti Paddonin ajaa M-Sportin Fordilla Suomessa ja Argentiinassa, mutta Jyväskylän reissu jäi välistä rajun testionnettomuuden vuoksi, Australian MM-ralli peruttiin puolestaan metsäpalojen seurauksena kokonaan. Lopulta hän ajoi vain WRC2-luokassa Walesissa, mutta matkanteko jäi kesken.

Paddon on itsekin myöntänyt hänen ralliuransa olevan tämän kauden epäonnen jälkeen mitä suurimmalla todennäköisyydellä ohitse.