Entinen F1-kuljettaja Jolyon Palmer pohdiskelee, saavuttiko Lewis Hamilton kuudennen maailmanmestaruutensa väkivahvan autonsa voimalla.

BBC:n F1-asiantuntijana toimiva Palmer koki maanmiehensä Yhdysvaltain GP:ssä varmistuneen mestaruuden upeana saavutuksena.

Vaikka kausi olikin Hamiltonilta täysin ylivoimaista hallintaa, jäi Palmerin mieleen tiettyjä epäilyksen ripauksia.

– Hamiltonin kaudesta 2019 löytyy yleisiä arvostelun aiheita, joita pitäisi käydä läpi. Ensinnäkin hän otti vain neljä paalupaikkaa. Hän on yltänyt vähempään vain kahtena kautena koko urallaan. Valtteri Bottaksen napattua paalun Austinissa hänellä oli itse asiassa yksi paalu Hamiltonia enemmän, brittikuski kirjoitti BBC Sportin kolumnissaan.

Entisen Renault- ja Lotus-pilotin mukaan mestarikuskin saavutuksia on aina helppo vähätellä laittamalla menestyksensä auton piikkiin. Englantilainen ei ole kuitenkaan aivan varma, ovatko piikittelyt Hamiltonin tapauksessa varsinaisesti väärinkään.

– Osoittaako tämä, että Mercedeksellä on ylivoimainen auto? Selittääkö se Hamiltonin uskomattoman suorituskyvyn tänä vuonna? Parhaalla autolla ajaminen on usein helppo piikki, jota kriitikot heittävät Hamiltonin suuntaan. Jos totta puhutaan, sitä on usein myös vaikea kieltääkään, Palmer mietti.