Isoisän neuvo nuorelle Valtteri Bottakselle auttoi – vinkki tuttu lähes jokaisessa suomalaiskodissa

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen intohimoinen suhde puuroon hymyilyttää formulaväkeä. Mutta mistä suomalaistähden into terveelliseen ruokaan oikein kumpuaa?

Bottas raottaa salaisuuksien verhoa F1-sarjan tuoreimassa Beyond the Grid -podcastin jaksossa. Tarina on tuttuakin tutumpi monelle suomalaiselle.

– Pienenä minulla oli kova hinku päästä ajamaan kartingia, mutta olin aluksi liian pieni. Minua harmitti kovasti, mutta isoisäni sanoi, että jos syön talven ajan puuroa, kasvan tarpeeksi isoksi seuraavaksi kevääksi. Niinpä talvella joka aamu vaadin vanhempiani tekemään minulle puuroa aamiaiseksi, ja keväällä olinkin sitten sopivankokoinen ajamaan karting-autolla. Se oli sitten menoa, rakkautta ensisilmäyksellä, Bottas muistelee ohjelmassa.

Bottaksen puuro-fanitus nousi kaikkien tietoisuuteen viimeistään kauden avanneessa Australian GP:ssä, jonka suomalainen voitti ylivoimaisesti. LUE: Valtteri Bottaksen suoritus ihmeteltiin: ”Mitä helvettiä söit aamupalaksi?” – suomalainen täräytti tyynen vastauksen entiselle F1-tähdelle