Burn! F1-sarja sivalsi takaisin ”nolosta mokastaan” tylysti – mutta kuka on lopulta oikeassa?

© Kuva: Getty Images

F1-sarja ei suostunut olemaan väärässä Ayrton Sennan kilpanumeroa koskien, mutta internetin nokkapokassa ei näyttäisi olevan voittajaa.

Uutisoimme aiemmin F1-sarjan lanseeraaman Ayrton Senna -juhlafestivaalin julisteessa olleesta kiusallisesta mokasta, jossa brassilegendan Lotus-autossa oli väärä ajonumero. Senna ajoi kaudella 1985 Lotuksella numerolla 12, kun kuvassa hänellä on tallikaveri Elio de Angeliksen numero 11.

Virhe nostettiin esille Twitterissä, mutta F1-sarja koki olleensa oikeassa. Sarjan mediatili näpäytti ilkkujiaan takaisin harvinaisen tylyllä virallisen tahon vastakuitilla. Kuvassa F1-sarja väittää olleensa sittenkin oikeassa.

– Parahin (henkilöt jotka nostivat asian esille), olisi viisasta tarkistaa faktat ennen meidän syyttämistä. Katsokaa tätä kuvaa, joka on otettu Brasiliassa 1985, sarja twiittaa osoittaen Sennan todella ajavan numerolla 11 varustettua Lotusta.

Tapaus on kimurantti, sillä Senna on merkattu Lotuksen numero 12 kuljettajaksi kaikissa kauden 1985 ajosessioissa. Mikäli brasilialainen todella on ajanut toista autoa, on kyseessä ollut poikkeustilanne. Senna on esimerkiksi saattanut kokeilla de Angeliksen autoa harjoituksissa.

Näin ollen kohua aiheuttaneen kuvan käyttäminen ei ole siis virhe, mutta vähintäänkin omituinen ratkaisu.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.