Yksi F1-maailman suurimmista kuljettajalegendoista täyttää 90 vuotta – syntymäpäivän jakaa myös F1-maailmanmestari

© Kuva: Getty Images

Sir Stirling Moss täyttää tänään 90 vuotta. SuomiF1 onnittelee lajilegendaa!

Moss on kiistatta yksi koko formula ykkösten historian suurimmista nimistä, vaikka miehen nimeä ei löydykään maailmanmestareiden luettelosta. Kolmesti 1950- ja 1960-luvulla MM-hopealle sijoittunut britti voitti 66 GP-startistaan 16, mikä on erittäin kunnioitettava saavutus.

Moss nautti aikalaistensa arvostusta. Esimerkiksi aikakauden menestynein kuljettaja, Juan Manuel Fangio, arvosti Mossin kovimmaksi kilpakumppanikseen. Moss niitti menestystä kaikissa sarjoissa mihin hän osallistui, F1 oli hänelle vain yksi sarja muiden joukossa.

Moss oli myös tärkeässä asemassa raivatessaan F1-sarjasta massoille sopivaa urheiluviihdettä. Hän oli taitava PR-esiintyjä ja showmies, ja hänen ansiostaan tavallinen britannian kansalainen kiinnostui moottoriurheilusta.

17. syyskuuta juhlii myös kauden 1996 maailmanmestari Damon Hill. Legendaarisen Graham Hillin poika saavutti jokaisen kuljettajan suuren unelman, mutta silti hänen yllään leijuu ainiaan suuri epäilyksen aura. Hillin uraliikeet maailmanmestaruuden jälkeen eivät jättäneet parasta mahdollista kuvaa hänestä.

SuomiF1 on muistanut kaksikkoa aiemmin pitkällä erikoisartikkelilla. Lue artikkeli ja sivistä itseäsi F1-historialla alla olevasta linkistä:

>>> F1-historiaa: Miten erilaiset kahden F1-legendan maineet ovatkaan – toinen lajin suurimpia ilman maailmanmestaruuttakin


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.