Charles Leclerc hyppäsi GP-voittajien kerhoon ensimmäisellä Ferrari-kaudellaan. Samalla mies otti paikkansa yhtenä sarjan historian nuorimmista voittajista.

[readmore from=”belgian gp”]

Toista kauttaan kuninkuusluokassa kisaava Leclerc nappasi Ferrarin kauden ensimmäisen ykkössijan Belgian GP:ssä. Se teki hänestä kautta aikojen kolmanneksi nuorimman voittajan F1-sarjan historiassa. Monacolaisen ensimmäinen voitto irtosi 21 vuoden, kymmenen kuukauden ja kuudentoista päivän ikäisenä.

Max Verstappen on tilaston ylivoimainen ykkönen. Hollantilainen ajoi voittoon 2016 Espanjan GP:ssä ensimmäisessä Red Bull -kisassaan. Ikää nuorukaisella oli tuolloin vain 18 vuotta, seitsemän kuukautta ja 15 päivää.

Listan toinen on Leclercin tallikaveri Sebastian Vettel. Toro Rossolla ajettu Italian GP:n voitto vuonna 2008 irtosi tuolloin ennätysnuorena, 21 vuoden, kahden kuukauden ja 11 päivän ikäisenä.

Kimi Räikkönen on listan kahdeksanneksi nuorin. Malesian GP:n 2003 voittaja oli voitonhetkellään 23 vuotta, viisi kuukautta ja kuusi päivää.