Rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla eletään mielenkiintoisia aikoja. Katseet kohdistuvat Toyotan suuntaan. Suomalaiset kuljettajat ovat avainroolissa.

Rallimaailman kulissien takaisen elämän tunteva toimittaja David Evans kirjoittaa Autosport-lehden artikkelissaan Suomen MM-rallin käänteiden asettaneen uudet raamit Tommi Mäkisen luotsaaman japanilaismerkin ensi kauden kuljettajakuvioihin.

Toyota haluaa pitää MM-sarjaa johtavan Ott Tänakin riveissään, vaikka virolainen onkin haistellut myös uusia ajomahdollisuuksia. Evans kirjoittaa lähteisiinsä vedoten tallin pestaavan ensi kaudeksi rallin superlupauksen Kalle Rovanperän, jolloin jäljelle jäisi vain yksi auto taisteltavaksi nykykuskeille Kris Meekelle ja Jari-Matti Latvalalle.

Vaisusti kauden ajanut kaksikko aiheutti itselleen ongelmia Suomen MM-rallin lauantaipäivässä. Orastava kolmoisvoitto vaihtui suureen takaiskuun, kun Meeke keskeytti ja Latvala teloi autoaan samaan kiveen. Evansin mukaan tallijohto miettii tosissaan molempien kuljettajien päästämistä vapaille markkinoille ensi kaudeksi.

Evansin mukaan molempien jatko tallissa on tällä hetkellä täysin kiinni heistä itsestään. Tulostason on parannuttava, sillä Tänakin toimiessa pisteautomaattina ovat sekä Meeke että Latvala sortuneet toistuvasti ajovirheisiin ja arvokkaiden valmistajien MM-sarjapisteiden hukkaan heittämisiin.